News Flash:

Primaria vrea sa interzica in oras autobuzele si camioanele sub Euro 4. Timisoara, pe lista neagra a poluarii in Romania

15 Mai 2020
1234 Vizualizari | 0 Comentarii

Timisoara a intrat in vizorul Comisiei Europene la capitolul poluare, dupa ce in oras s-au inregistrat depasiri ale limitelor maxime admise ale dioxidului de azot.

Timisoara se afla pe o lista pe care mai sunt Bucurestiul, Brasovul si Cluj Napoca. Comisia Europeana a trimis Romaniei o scrisoare de punere in intarziere, prin care-i acorda patru luni, pentru a lua masurile necesare pentru rezolvarea problemelor cu privire la calitatea aerului constatate de Executivul comunitar. Aceasta scrisoare de punere in intarziere reprezinta, de fapt, deschiderea formala a procedurii de infringement.

Municipalitatea a propus deja o prima solutie pentru a reduce poluarea din oras. Mai precis, interzicerea unor categorii de autovehicule pe strazi.

„Mentionam că dioxidul de azot este o noxa degajata de masinile cu motoare termice, mai ales de cele Euro 1 – Euro 3… Stiu ca masura este impopulara, dar ea trebuie luata, chiar daca suntem in an electoral! Iar noi, ca oameni responsabili, punem mai presus de interesele noastre electorale si de orice alta natura, interesele orasului! Asadar, chiar daca depasirile pe care le avem nu sunt mari, dupa cum s-a vazut, NOI VOM INTERZICE CIRCULATIA IN TIMISOARA A AUTOBUZELOR SI CAMIOANELOR CU MOTOR SUB EURO 4!„, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Timisoarei.

Discutii despre calitatea aerului din Timisoara au mai avut loc si la inceputul anului, cand ministrul Mediului, Costel Alexe, a pus Timisoara pe o lista cu alte 9 orase care trebuie sa intocmeasca un plan preventiv pentru reducerea poluarii.

La acea vreme, primarul orasului posta pe pagina sa de socializare o serie de masuratori ale calitatii aerului, facute la doua statii din oras, si sustinea ca aerul este unul de calitate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004768 (s)