News Flash:

Prima sedinta a Guvernului Dancila are loc astazi. Va fi discutata o Ordonanta de Urgenta privind formularul 600

31 Ianuarie 2018
885 Vizualizari | 0 Comentarii
dancila juramant

Prima sedinta a Guvernului condus de Viorica Dancila va avea loc miercuri, cand ar urma sa fie discutata o Ordonanta de Urgenta privind amanarea depunerii formularului 600 pana la sfarsitul lunii martie. In acest interval, ar urma sa fie gasita o solutie pentru eliminarea acestui formular, potrivit noului ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici.
Sedinta Cabinetului Dancila este programata de la ora 11.00.

Luni seara, dupa ceremonia de depunere a juramantului la Palatul Cotroceni, Viorica Dancila a avut o intalnire la Palatul Victoria cu noii ministri, carora le-a cerut sa ii prezinte lunar un raport privind stadiul implementarii programului de guvernare.

Ea le-a solicitat noilor ministri sa pregateasca cu seriozitate sedinta de guvern de miercuri.

De asemenea, Viorica Dancila i-a cerut ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, sa prezinte pana marti solutia pentru rezolvarea problemei privind formularul 600. "Imi doresc ca miercuri sa adoptam actele normative necesare pentru a pune capat discutiile indreptatite care au avut loc in spatiul public referitor la acest subiect”, a spus Dancila. 

Marti, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a spus ca romanii nu mai trebuie sa depuna Formularul 600, in conditiile in care Guvernul va gasi solutii in acest sens.

”La sedinta de Guvern de maine, va fi discutata o OUG prin care vom amana acest formular pana la final de martie, timp in care vom incerca sa gasim cea mai buna solutie pentru ca acest lucru sa nu se mai intample. In aceasta perioada, nimeni nu mai trebuie sa mai depuna acest formular. (...) Noi spunem clar ca vom gasi o solutie pentru a nu se mai depune acest formular. Nu are rost ca cineva sa mai stea pe drumuri pentru a depune un astfel de formular”, a declarat Teodorovici.

Luni, dupa audierea sa in Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, Teodorovici a afirmat ca Declaratia 600 ar putea fi unita cu Declaratia 200.

Ministerul Finantelor a pus in dezbatere publica, in urma cu o saptamana, proiectul de OUG care amana pana la 1 martie termenul de depunere a Declaratiei 600. Actul normativ are un articol unic care modifica doua alineate din Codul Fiscal. "Articol unic – Termenul prevazut la art.148 alin.(3) si art.170 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, se proroga pana la 1 martie 2018", se arata in document.

Declaratia trebuie depusa pana la 31 ianuarie 2018 de catre cei care in 2017 au obtinut venituri din activitati independente echivalente cu cel putin 12 salarii minime pe an din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, din asocieri cu persoane juridice, din investitii sau din alte surse. Declaratia poate fi depusa online, cu certificat digital, sau prin Spatiul Privat Virtual. 

Formularul 600 a starnit controverse in ultimele saptamani, intrucat impune unor persoane in 2018 contributii la CAS si CASS, indiferent de veniturile din aceste surse obtinute in acest an, conditia fiind sa fi avut anul trecut venituri de acest tip peste plafonul de 22.800 de lei pe an. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004536 (s)