News Flash:

Primăria Timișoara a cumpărat 300 de steaguri tricolore pentru Ziua Națională a României

19 Noiembrie 2020
761 Vizualizari | 0 Comentarii
steag

Timișoara va celebra Ziua Națională a României, ca și alte orașe din țară, în condiții speciale din cauza pandemiei. Nu se știe încă dacă va mai avea loc parada militară, dacă va mai fi organizat Târgul de Crăciun, deși primarul Fritz îl vrea, dar municipalitatea se pregătește de sărbătoare cu 300 de steaguri noi.

În fiecare an, de 1 Decembrie, timișorenii erau chemați în stradă să celebreze Ziua Națională a României. Autoritățile puneau la punct un program care se întindea de dimineața până seara, cu paradă militară, deschiderea Târgului de Crăciun, aprinderea iluminatului festiv de sărbători, concerte. Anul acesta însă, sărbătoarea este umbrită de pandemie. Reprezentanții primăriei au anunțat că vom avea un târg de Crăciun mai restrâns, dar președintele Klaus Iohannis spunea recent că „aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranță nu se pot organiza”.

România este în continuare în stare de alertă, astfel că ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale a României pot fi organizate „în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără participarea publicului”. Purtarea măștii este obligatorie și trebuie respectate condițiile de distanțare fizică cu „menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil”. Ceremonia trebuie să țină cel mult o oră.

În acest moment nu se știe sigur dacă va exista o ceremonie în Timișoara, pentru că autoritățile nu au stabilit acest aspect. Primăria Timișoara se pregătește însă, chiar dacă e pandemie, de Ziua României.

S-au cumpărat 300 de steaguri tricolore pentru „pavoazarea arterelor principale din Timișoara”. Costă puțin peste 35 de lei bucata, sunt realizate din „poliester foarte rezistent la vânt și intemperii cu aspect de plasă” și au dimensiunea de 135/90 cm. Au fost cumpărate miercuri, 18 noiembrie, prin achiziție directă. Primăria va plăti așadar 10.710 lei cu tot cu TVA pe ele, unei firme din Șag, Drapele Boscart SRL, care va trebui să le livreze în termen de trei zile de la transmiterea comenzii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004886 (s)