News Flash:

Dumbravita, Giroc, Mosnita, Ghiroda si Dudestii Noi, inca 2 saptamani de carantina

19 Noiembrie 2020
343 Vizualizari | 0 Comentarii

Institutul National de Sanatate Publica a evaluat analiza intocmita de DSP, pe marginea localitatilor aflate in carantina in judetul Timis de doua saptamani pentru a stabili ce se intampla mai departe.

In cele mai multe dintre cele 8 comune inchise in 5  noiembrie, incidenta cazurilor nu a scazut, ca sa poata fi ridicata  carantina. Astfel ca, dupa o centralizare a situatiei cazurilor, Directia de Sanatate Publica Timis a propus mentinerea acestei masuri pentru limitarea raspandirii coronavirusului pentru Dumbravita, Giroc (cu satul apartinator Chisoda), Mosnita Noua (cu satele Albina, Rudicica, Urseni, Mosnita Veche), Ghiroda (fara satul Giarmata Vii), Dudestii Noi.

Iata cum arata rata de infectare pe toate cele 8 localitati in urma cu doua saptamani, in 5 noiembrie, cand au fost inchise, si miercuri, 18 noiembrie.

5 noiembrie / 18 noiembrie

Ghiroda – 7,98 < 9,94
Dudestii Noi – 7,63 < 10, 92
Dumbravita – 7,44 < 12,42
Becicherecu Mic -6,81 < 6,82
Fibis – 8,04 < 9,19
Giroc – 7,68 < 9,49
Mosnita Noua – 6,39 < 10,72
Pesac – 8,14 > 6,12

Desi a fost luata in discutie din nou posibilitatea carantinarii Timisoarei si Lugojului, Directia de Sanatate Publica a stabilit in cele din urma ca cele doua orase nu intrunesc toate conditiile necesare impunerii carantinei de COVID.

Miercuri dimineata Timisoara avea o rata de infectare de 8,30 la mia de locuitori, iar Lugojul de 7,11 la mie.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta a primit miercuri seara instiintarea INSP si s-a reunit pentru a aproba hotararea prin care Dumbravita, Ghiroda, Giroc, Dudestii Noi si Mosnita Noua sa ramana inchise si in urmatoarele doua saptamani. Pentru ca  localitatile sa intre oficial in carantina mai este nevoie de semnatura sefului DSU Raed Arafat  pe un ordin si publicarea documentului in Monitorul Oficial, ceea ce insa este doar o formalitate.

Oamenii din localitatile vizate vor avea nevoie in continuare de declaratii pe proprie raspundere, respectiv adeverinte de serviciu pentru a iesi din case. Altfel, vor fi sanctionati cu amenzi intre 500 si 10.000 de lei.

„În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării localităților Moșnița Nouă (cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche), Giroc (cu satul aparținător Chișoda), Ghiroda ( fără satul Giarmata Vii), Dudeștii Noi și Dumbrăvița, unde rata de infectare / 1000 de locuitori nu a scăzut în timpul carantinei. Pentru celelalte trei localități – Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic – nu s-a primit aviz favorabil pentru prelungirea carantinării.
În urma primirii avizului, astăzi, la ora 18, prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia au fost adoptate hotărârile privind prelungirea carantinării pentru unitățile administrativ-teritoriale Moșnița Nouă, cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche, Giroc, cu satul aparținător Chișoda, Dudeștii Noi, Ghiroda, fără Giarmata Vii, și Dumbrăvița. Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru prelungirea carantinării. Prelungirea măsurii de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU”, se arata in Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0926 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030549 (s)