News Flash:

Pretul petrolului ajunge la cel mai scazut nivel din ultimele 6 luni

17 August 2022
461 Vizualizari | 0 Comentarii
Pretul petrolului

Preturile petrolului au scazut marti cu peste 2%, pana la cele mai reduse niveluri inregistrate in ultimele sase luni, inainte de invazia Rusiei in Ucraina, datele economice starnind ingrijorari cu privire la o potentiala recesiune globala, in timp ce piata astepta clarificarea discutiilor pentru relansarea unui acord care ar putea permite mai multe exporturi iraniene de petrol, transmite Reuters.

Contractele futures pentru titeiul Brent au scazut cu 2,27 dolari, sau cu 2,4%, la 92,83 dolari pe baril. Contractul a atins un minim al sesiunii de 92,51 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din 18 februarie, informeaza News.ro.

Pretul titeiului West Texas Intermediate (WTI) a scazut cu 2,31 dolari, sau cu 2,6%, pana la 87,10 dolari pe baril. Contractul WTI a scazut la un minim al sesiunii de 86,69 dolari pe baril, cel mai redus nivel de la 1 februarie.

Contractele au coborat cu aproximativ 3% in sesiunile anterioare.

Uniunea Europeana si Statele Unite au declarat marti ca studiaza raspunsul Iranului la ceea ce UE a numit propunerea sa ”finala” pentru a salva acordul nuclear din 2015, dupa ce Teheranul a cerut Washingtonului sa dea dovada de flexibilitate.

Iranul a raspuns la propunere luni seara, dar niciuna dintre parti nu a oferit detalii.

”Inca nu este clar ce a spus Iranul Uniunii Europene aseara, asa ca unele elemente complicate ar putea avea un impact asupra rezultatului acordului nuclear”, a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

Indicatorii economici slabi au afectat preturile. Constructia de locuinte din SUA a scazut la cel mai jos nivel din aproape un an si jumatate, in iulie, impovarata de ratele ipotecare mai mari si de preturile materialelor de constructii, sugerand ca piata imobiliara s-ar putea contracta in continuare in trimestrul al treilea.

”Traderii de petrol au reactionat din cauza ingrijorarilor legate de incetinirea economica, iar locuintele folosesc energie”, a declarat Phil Flynn, analist la grupul Price Futures. — Asta ne-a luat prin surprindere.

Banca centrala a Chinei a redus dobanzile imprumuturilor, pentru a incerca sa revigoreze cererea, intrucat economia tarii a incetinit in mod neasteptat in iulie, dupa ce politica Beijingului de zero Covid si o criza imobiliara au incetinit activitatea fabricilor si a comertului cu amanuntul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004484 (s)