News Flash:

S-au terminat banii pentru plafonare la energie! De cand vor plati romanii facturi uriase

10 August 2022
367 Vizualizari | 0 Comentarii
bani facturi


Schema de compensare a preturilor la energie se va incheia in curand, iar Ministerul Energiei si ANRE cauta, acum, o alta solutie, spune Marcel Ciolacu. Intre timp, Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune ca momentul ales pentru liberalizarea preturilor la energie nu a fost tocmai inspirat.

Schema de compensare la energie trebuia sa fie pe o perioada limitata.

"Nu se mai poate continua o perioada lunga pe aceasta ordonanta de urgenta si in acest moment exista doua-trei variante pe care o sa le discutam in coalitie. Nu putem aloca 3% din PIB speculei, fiindca e o specula in energie”, spune Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a adaugat ca este exclus sa nu fie facuta o reglementare pe zona casnica, dar pana atunci Romania a vandut deja energia pentru anul acesta. 

In schimb, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, crede ca razboiul a agravat situatia cu preturile la energie ceea ce la noi in tara s-a suprapus si cu liberalizarea pietei. 

”Nu poti sa lasi, mai ales in situatie de razboi, sa lasi anumite preturi total libere. Am fost pentru in momentul in care inflatia s-a dus in sus, am avut o interventie si am spus ca nu putem sa lasam pretul la energie ca se duce in toate celelalte preturi. Pe urma incepi sa fugi dupa iepuri prin padure sa-i prinzi de urechi. N-ai ce sa mai faci, cu ce sa mai contrabalansezi o asemenea inflatie?”, se intreaba Mugur Isarescu.

Acum Ministerul Energiei si Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei cauta alte solutii care sa inlocuiasca actuala schema de compensare. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006071 (s)