News Flash:

Presedintele Iohannis a participat la slujba de la Patriarhie si a discutat cu Preafericitul Daniel

30 Ianuarie 2015
1199 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la Patriarhie, la slujba Sfintei Liturghii, oficiata de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la final, seful statului avand o intrevedere privata cu Patriarhul Romaniei, care a durat aproximativ trei ore.
Seful statului a sosit la Patriarhia Romana la ora 11.00, fiind insotit de consilierii prezidentiali Sergiu Nistor si Adrian Muraru.
El a asistat la intreaga Liturghie oficiata cu ocazia Sarbatorii Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur si care a fost oficiata de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.
In cadrul slujbei, Patriarhul Daniel a transmis si un scurt mesaj, multumindu-i presedintelui Klaus Iohannis pentru onorarea invitatiei de a participa la acest eveniment.
”Lumea stie ca presedintele Romaniei este un crestin practicant, si asta nu de cand a devenit presedinte, ci dintotdeauna. Ne bucuram ca aratati poporului importanta rugaciunii. (..) Sarbatoarea aceasta ne ajuta pe toti care avem responsabilitati in conducere sa indemnam pe oameni la conlucrare, la comuniune”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane in mesajul sau transmis credinciosilor.
La final, presedintele a fost intampinat la iesirea din Patriarhie de mai multe persoane care au asistat la slujba. Iohannis a facut fotografii cu reprezentantii Bisericii ortodoxe, pe treptele Casei Patriarhale si a fost aplaudat de multime, in momentul in care a salutat.

adrian muraru patriarhul daniel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006238 (s)