News Flash:

Presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene, trimis in judecata in stare de arest preventiv

22 Februarie 2018
803 Vizualizari | 0 Comentarii
arsene

Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, a fost trimis in judecata, joi, in stare de arest preventiv, in dosarul in care este acuzat de DNA ca ar fi primit 100.000 de euro pentru a isi folosi influenta. Cauza va fi judecata de Tribunalul Neamt.
"In cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Neamt a unui partid politic, a primit de la o persoana (martor in cauza), suma de 100.000 euro pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala. Banii remisi de martor intr-un restaurant situat pe raza municipiului Bucuresti urmau sa ajunga la persoanele respective prin intermediari", transmite DNA.

Este vorba despre bani primiti prin intermediar de la Gheorghe Stefan, persoana care ar fi urmat sa fie declarata incompatibila fiind fostul sef CJ Neamt, Culita Tarata. Dupa decesul acestuia, Gheorghe Stefan i-ar fi cerut banii inapoi.

In data de 3 octombrie 2016, Gheorghe Stefan a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 6 ani inchisoare si a fost liberat conditionat la data de 20 septembrie 2017, timp in care, in cursul anului trecut, intre cei mentionati anterior au avut loc mai multe discutii in legatura cu restituirea datoriei de catre Ionel Arsene. Dupa condamnarea lui Pinalti, el i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet inmanat de fiul sau, banii, iar presedintele PSd Neamt l-a incurajat sa fie linistit, intrucat PSD o sa dea o ordonanta de gratiere, se arata in dosarul DNA.
"La data de 31 iulie 2015, inculpatul Arsene Ionel, in aceeasi calitate, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (martor in cauza) un procentaj de 5% din suma totala de 60.000.000 lei ce trebuia alocata de Administratia Nationala Apele Romane (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectiva le avea in derulare cu administratiile bazinale.
In schimbul acestui comision, in perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Arsene Ionel si-a exercitat influenta asupra unui coleg de partid, la vremea respectiva secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, pentru a-l determina sa faca demersuri in vederea alocarii, de catre A.N.A.R, a sumei anterior mentionate, demersuri ramase insa fara rezultat", este o alta acuzatie a procurorilor.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor imobile ce apartin lui Arsene.


tribunalul neamt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005171 (s)