News Flash:

Preotul Vasile Ioana dezvaluie cum repari o casnicie stricata de infidelitate

15 Martie 2018
1365 Vizualizari | 0 Comentarii
preot

Parintele Vasile Ioana a vorbit despre casnicia perfecta. Preotul spune care sunt cele sapte trepte, pe care fiecare sot si sotie trebuie sa le urce impreuna. Parintele spune ca daca vom urca aceste trepte vom si fericiti.

„Daca vom pune in practica aceste 7 trepte, vom si fericiti atat noi, cat si partenerul nostru. De altfel, majoritatea dintre noi ne dorim sa primim…si oferim putin. De aceea este esential sa stim ca in cele sapte trepte spre o casnicie fericita prima treapta este comunicarea.

Este esential sa fii un bun ascultator al partenerului tau. Asculta-l! Intra in gandul lui! Intra in inima lui! Vezi ce vorbeste, ce spune. Partenerul are nevoie sa fie ascultat. Daca asculti ce spune partenerul cu atentie, vei vedea ce e in el si vei putea mai usor sa il intelegi.”, spune preotul Vasile Ioana.

Daca partenerul nu este dispus sa comunice?
Prima treapta: sa comunici cu partenerul tau!
„Atunci gasesti solutii prin rabdarea ta si va exista un timp in care el va putea sa comunice. Identifica tu timpul acela potrivit! Comunicarea este esentiala! Spunand gandurile tale, vorbind cu inima deschisa nu mai apare pacatul, pentru ca spunand chiar si gandurile ascunse atunci poti sa previi.” ne invata parintele.
A doua treapta foarte importanta este: implineste nevoile fizice ale partenerului tau.

In Biblie gasim scris: „Femeia este datoare cu iubire barbatului si barbatul este dator cu iubire femeii sale.” Si mai departe se spune: „Nu va lipsiti unul de altul decat pentru un timp…”

Sfantul Apostol Pavel nu da un timp exact, pentru ca fiecare cuplu are specificul sau. Dar e foarte interesant un aspect. Si aici le atentionez pe femeile credincioase. Femeile credincioase, uneori, ii pun pe barbatii lor sa tina 40 de zile de post fizic. Si nu e bine.

Este o taina a casniciei fericite. Iata ce spune tot Apostolul Pavel, e foarte important: Postul se tine, postul fizic se tine cu buna-invoiala intre cei doi.

O femeie este datoare inaintea lui Dumnezeu cu implinirea nevoilor fizice ale barbatului sau. Aveti grija la nevoile fizice ale barbatului si nu va mai aparea pacatul infidelitatii.
A treia treapta: nevoile emotionale.

Femeii ii place sa fie admirata. Ea are nevoie sa fie alintata, sa fie rasfatata, sa i se spuna lucruri care sa atinga zona aceasta a sensibilitatii ei. Admirati-va sotiile, dragii mei barbati!
A patra treapta: nevoia de apreciere.

Fiecare dintre noi avem nevoie sa fim apreciati pentru ceea ce facem. De aceea, cand ajungi acasa sotule si sotia ta iti pune de mancare, primul cuvant pe care il spui dupa ce ai mancat: ce minunata esti tu, ca mi-ai facut supa asta! Nu ce bun este produsul, ci ce buna esti tu ca ai facut produsul.
A cincea treapta: nevoile spirituale.

Daca partenerul vrea sa mearga la teatru, la cinematograf, vrea sa faca fitness, vrea sa aiba activitati spirituale, tu daca nu vrei sa accepti nevoile ei sau ale lui, atunci se creeaza ruptura.
A sasea treapta: accepta-i pasiunile!

Acceptati pasiunile partenerului. Dragii mei, iubiti copilul din partener! Daca ea are o pasiune, poate are o pasiune pentru sport, apreciaza pasiunile aproapelui tau. La un moment dat, daca nu i le apreciezi se va naste iar ruptura.

A saptea treapta: nevoia de a fi iertat!

Dragii mei, toti gresim! Nu suntem perfecti. Iubirea adevarata inseamna iertare. Iertati-va unii pe altii ca iubirea inseamna iertare.

Preotul Vasile Ioana a dezvaluit care sunt cauzele divorturilor la romani

Preotul Vasile Ioana a vorbit despre infidelitate, despre cauzele acesteia si cum trebuie sa se comporte oamenii care formeaza un cuplu.

Infidelitatea, boala si pacat
„Acest pacat al infidelitatii este o boala. Pentru ca eu sunt preot in Piata Universitatii, eu nu fac numai o spovedanie, ci o terapie de cuplu.

O spovedesc pe ea, il spovedesc pe el, apoi vad care sunt problemele din cuplu si incerc sa discut cu ei.
Exista nu numai solutii, ci miracolul schimbarii casniciei in bine. Am descoperit cele 7 minuni ale unei relatii fericite. Sunati-va prietenii, sotiile, rudele sa asculte asta si ca sa afle cum sa isi salveze casniciile.

1. Comunicarea – este esential sa fii un bun comunicator al partenerului tau. Partenerul tau are nevoie sa fie ascultat, e atat de important sa fie inteles. Identifica timpul potrivit pentru a asculta partenerul. Sa comunici cu partenerul

2. Implineste nevoile fizice ale partenerului tau. Nu va lipsiti unul de altul decat pentru un timp. Sf. Apostol Pavel nu da un timp exact, dar este interesent un aspect. Femeile credincioase ii pun pe sotii lor sa tina post 40 de zile si nu e bine.

Postul fizic se tine cu buna invoiala intre cei doi. Daca ii spui ca 40 de zile nu are voie sa se atinga de tine, apar pacatele. Iubirea e atunci cand sotul te doreste, atunci e fireste ca sotul tau sa vrea sa fie cu tine.

O femeie este datoare inaintea lui Dumnezeu cu implinirea fizica a barbatului de langa ea. O femeie jertfelnica va avea timp si pentru sotul ei. Mamele/ doamnele vor trebui sa implineasca si dorintele fizice ale barbatului.

Dupa 40-50 de ani, dorinta femeilor devine mai accentuata, insa atunci barbatul nu va mai putea, iar atunci are datoria de a merge si a se face bine. Fa-l fericit pe partenerul tau si atunci vei fi si tu fericit.

3. Nevoile emotionale – femeile au nevoie sa fie admirate. Orice femeie e frumoasa! Admirati-va sotiile si casnicia voastra va fi una longeviva. Daca tu nu vei avea timp s-o admiri, atunci va aparea altul.

Dragi barbati, nu fiti preocupati cu alte lucruri pentru ca principala voastra preocupare este sa iti faci sotia fericita.

4. Nevoia de apreciere – cand ajungi acasa si-ti pune de mancare spune-i: ”Ce buna esti ca ai facut aceasta supa”. Apreciaza tot ce face femeia ta sau barbatul tau. Minimizeaza lucrurile care te despart si maximizeaza ce va apropie.

5. Accepta nevoile spirituale si culturale ale partenerului – Daca partenerul vrea sa mearga la teatru, la fitness, la biserica, las-o. Femeia credincioasa sfinteste barbatul necredincios si invers. Daca tu ti-ai dori sa dormi si ea sa iasa, atunci iesi cu ea.

6. Nevoia de a-i accepta pasiunile partenerului tau – iubiti copilul din partener! Apreciaza pasiunile aproapelui tau, pentru ca daca nu le apreciezi se produce ruptura. Las-o sa se simta bine.

7. Nevoia de a fi iertat. Iubirea adevarata inseamna iertare. Nu ai DNA in casa! Daca atunci cand vii acasa, partenerul te acuza mereu, atunci ridici un zid de aparare.

Sa fim prietenosi, iertatori si iubitori cu partenerul si atunci el va veni cu drag in bratele tale. Trebuie sa oferi ca sa ti se ofere!”, a spus preotul Vasile Ioana in emisiunea „Vorbeste lumea” de la PRO TV.

De ce sufera oamenii credinciosi. Sfaturi de viata de la parintele Vasile Ioana
Multi credinciosi se intreaba de ce sufera desi ii arata lui Dumnezeu iubirea lor nemarginita, zi de zi. De ce este nevoie sa simtim durere, descumpanire, instrainare fata de aproape si teama ca sa ajungem la Dumnezeu?

Parintele Vasile Ioana de la Biserica Sf. Nicolae “Dintr-o zi” din Bucuresti vine cu o serie de lectii de viata pe care orice om, fie el credincios sau nu, trebuie sa le asculte.
Acesta a acordat un interviu pentru saptamanalul Formula AS unde vorbeste despre iubirea nemarginita a lui Dumnezeu si unde gresesc oamenii fata de Acesta.

“Constiinta omului este amortita de gandurile de prosperitate, de afirmare, de mandrie, de lacomie, de satisfacere a instinctelor…

Mai tarziu, ajungand la maturitate sau chiar la batranete, omul realizeaza ca a muncit atat de mult timp pentru mai nimic – o masina, un apartament, niste haine mai bune, o vacanta exotica…

In inima lui ramane un gol de neacoperit”, spune parintele Vasile Ioana pentru FORMULA AS.

Parintele sustine ca si credinciosii sufera, chiar daca spre deosebire de cei care nu il au in suflet pe Dumnezeu se roaga si merg la biserica. Suferinta este, de fapt, un examen in fata Domnului.

“Nu toti cei incercati se intorc la Dumnezeu. Unii se supara pe El, ba se intorc impotriva Lui. Din punct de vedere duhovnicesc, cel mai greu de gestionat sunt bogatia, gloria si boala”, mai spune parintele.

Parintele ii sfatuieste pe toti oamenii care au o greutate pe suflet sa vorbeasca fara rusine despre aceasta, oricare ar fi ea: “Impartaseste durerea cuiva drag, mamei, sotiei, unui prieten bun sau duhovnicului.
Barbatii mor mai repede decat femeile pentru ca nu isi deschid inima, nu isi exteriorizeaza sentimentele”.

Preotul Vasile Ioana mai sustine ca exista o serie de pacate pe care nu stim ca le facem si care sunt la fel de grave in fata lui Dumnezeu.

“O vorba rea aruncata cuiva sau despre cineva poate produce multa suferinta, de care sa nu stim. Critica facuta fara dragoste, barfa sunt daunatoare din acest punct de vedere”, mai spune parintele.


casnicia perfecta preotul comunicarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006495 (s)