News Flash:

Premierul Florin Cîţu anunţă revenirea la normalitate începând cu 1 iunie

5 Aprilie 2021
839 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru prima dată autorităţile anunţă un termen pentru revenirea la normalitate. Este vorba de data de 1 iunie, termen lansat chiar de premierul Florin Cîţu. El a anunțat  formarea unui comitet interministerial, aflat în coordonarea sa, care se va ocupa de ”revenirea la normalitate” începând cu 1 iunie.

Florin Cîţu a menţionat că situația epidemiologică s-a stabilizat, ajungându-se la un platou în ceea ce privește noile cazuri de infectare cu coronavirus. El dat ca exemplu Timişul şi Timişoara unde rata de infeactre este într-o contiuă scădfere, în urma măsurilor luate

“Voi anunța un comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenire la normalitate. (…) Avem nevoie să arătăm românilor momentul când vom reveni la normalitate. 1 iunie e primul pas și trebuie pregătit. Putem să vorbim de o redeschiderea a economiei aproape în totalitate. Am adus dozele mai repede față de ținta inițială, luna septembrie”, a declarat Cîţu.

În privinţa camaniei de vaccinare, el a afirmat că la finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenari, cinci milioane de români vor fi vaccinaţi.

“Sunt două luni importante, aprilie și mai, vom avea aproape 8,3 milioane de doze care intră în România. La finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu vom avea 5 milioane de persoane vaccinate. În scenariul optimist am avea 6,3 milioane. 5 milioane înseamnă 35% din populația adultă. Fac apel la toți politicienii, cu toți să meargă și să prezinte campania de vaccinare. Toți românii să aibă datele la zi”, a spus Cîţu.

El a mai afirmat că e nevoie de implicarea bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005771 (s)