News Flash:

Prefectul de Caras-Severin AUDIAT, sub control judiciar! Acesta a demisionat

28 Ianuarie 2016
1747 Vizualizari | 1 Comentarii
Miu Nicolae Ciobanu
UPDATE - Prefectul a fost plasat sub control judiciar

Ieri, 27 ianuarie, s-a decis ca Nicolae Miu Ciobanuprefectul de Caras-Severin, sa fie cercetat sub control judiciar de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Acesta a fost ridicat ieri din biroul sau si dus la audieri, fiind acuzat de evaziune fiscala, cu un prejudiciu de 25 milioane de lei. Potrivit procurorilor, prefectul era membrul unei retele care introducea facturi fictive si platea taxe mai mici la stat. Una dintre societatile vizate este o firma de securitate, care s-a ocupat in 2012 si de nunta fiicei fostului presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, lider marcant al PDL la acea vreme.
In aceasta dimineata, prefectul de Caras-SeverinNicolae Miu Ciobanu, ademisionat din functie, mandatul acestuia urmand sa ia sfarsit la data de 1 februarie


Stire initiala
Peste 75 de perchezitii au avut loc, miercuri, in 20 judete, cele mai multe in Caras-Severin,
intr-un dosar de evaziune fiscala, iar anchetatorii sustin ca in acest caz, cu un prejudiciu de 24 de milioane de lei, este vizat si prefectul Miu Nicolae Ciobanu.
Prefectul judetului Caras-Severin, Miu Nicolae Ciobanu, a fost dus, miercuri, la sediul DIICOT Caras-Severin, in urma celor peste 75 de perchezitii care au loc in 20 de judete, in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani, in care prejudiciul se ridica la aproximativ 25 de milioane de lei.
Potrivit anchetatorilor, procurorii DIICOT din Caras- Severin fac, miercuri, 77 de perchezitii in 20 de judete, dintre acestea 50 avand loc in judetul Caras-Severin, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Procurorii, alaturi de politistii de la Biroul de Combatere a Criminalitatii Organizate, urmaresc o grupare care a prejudiciat statul prin evaziune fiscala cu suma de aproximativ 25 de milioane de lei.
Miercuri, in jurul orei 10.30, procurorii au intrat si in Secretariatul prefectului Miu Nicolae Ciobanu, acesta fiind unul dintre suspectii in acest caz.
Potrivit anchetatorilor, Ciobanu ar fi fost implicat, in anul 2010, inainte de a detine functia de prefect, fiind administratorul unei firme private, in actiunile unei retele care folosea metoda "Factura", adica introcea in evidentele contabile facturi fictive pentru micsorarea bazei impozabile, metoda prin care era prejudiciat statul.
Perchezitii au loc si la Oficiul Juridic din cadrul Administratiei Fiscale Caras-Severin.
Potrivit surselor citate, 20 de firme sunt puse sub invinuire in dosarul de evaziune fiscala, iar 32 de persoane vor fi audiate la DIICOT.
Conform unui comunicat de presa transmis, miercuri, de DIICOT, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Caras-Severin, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate si Serviciilor de Combatere a Criminalitatii Organizate, au facut perchezitiile in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul societatilor comerciale, avand ca obiect de activitate paza si protectia de bunuri si persoane. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 43 queries | Mysql time :0.020905 (s)