News Flash:

Ponta: Romania nu poate primi mai mult de 1.500 de refugiati

7 Septembrie 2015
1098 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern
Victor Ponta a declarat ca sedinta CSAT in care se va discuta despre criza refugiatilor va avea loc, cel mai probabil, saptamana viitoare, cand se va decide asupra cotei de refugiati, adaugand ca, in opinia sa, Romania nu poate accepta mai mult decat capacitatea sa de 1.500 de locuri. Totodata, Victor Ponta a declarat, privind obligatia Romaniei de a primi imigranti, ca, daca UE cere "solidaritate" si impune astfel de cerinte, trebuie sa ofere tarii noastre si drepturile care i se cuvin.
Premierul Victor Ponta a precizat, luni, la finalul sedintei conducerii PSD, ca, cel mai probabil, CSAT va avea loc saptamana viitoare, cand se va decide asupra pozitiei Romaniei si a cotelor de refugiati. "CSAT va decide. Opinia mea v-am spus-o: nu putem primi mai mult decat suntem pregatiti, adica 1.500", a spus Ponta, precizand ca din cele 1.500 de locuri 200 sunt deja ocupate.
El a adaugat ca a vorbit initial cu presedintele, dar pe partea logistica s-a consultat mai mult cu ministrul de resort.
De asemenea, Ponta a spus ca s-a consultat cu premierul sarb si luni se va consulta si cu premierul bulgar, pentru ca doreste ca Romania sa aiba o pozitie consolidata, alaturi de statele europene, dar mai ales, alaturi de statele din regiune.
Seful Executivului a mai spus ca este nevoie de solidaritate in Europa, ceea ce inseamna ca avem si drepturi si responsabilitati comune, adaugand ca abia acum se vede ce "nedreptate" i s-a facut Romaniei atunci cand nu a fost primita in Schegen.
In opinia sa, statele europene trebuie sa identifice solutii pentru a indeparta cauzele care stau la baza crizei si pentru a stopa fenomenul. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005695 (s)