News Flash:

Podul Decebal din Timisoara ramane Decebal. O strada va primi numele Burebista

8 Iulie 2016
1733 Vizualizari | 0 Comentarii
61329908
Podul Decebal isi va pastra vechea denumire, desi s-a propus schimbarea numelui acestui pod, pe care eroii Revolutiei din Decembrie 1989 au varsat sange. Primarul Timisoarei Nicolae Robu a spus in sedinta de consiliu local ca podul va ramane cu vechiul nume, iar hotararea care prevedea schimbarea denumirii va fi modificata. Alte strazi si poduri din urbea de pe Bega vor suferi modificari in ceea ce priveste denumirea. Intra in scena si… Burebista.
Conform hotararii adoptate de Consiliul Local Timisoara in luna mai, Podul Decebal urma sa devina Podul Traian, fiind pe drumul care duce spre zona cu acelasi nume. Revolutionarii, care au luptat in Decembrie 1989 in zona, au organizat un protest pe pod, pentru ca numele sau sa ramana „Decebal”. Este un pod pe care s-a varsat sange de catre eroii Revolutiei din Decembrie 1989.
Mai multe organizatii ale revolutionarilor din urbea de pe Bega au depus cerere la Primaria Timisoara pentru ca denumirea podului sa ramana aceeasi.
In plenul de joi, 7 iulie, primarul Timisoarei Nicolae Robu a spus ca se va genera un proiect de hotarare prin care se va reveni la vechea denumire a podului. De asemenea, si bulevardul care trece spre acest pod aflat intre Piata Traian si Prefectura va primi denumirea de Decebal. Vor mai fi schimbate si alte denumiri de poduri si strazi.
„Am facut angajamentul in sedinta de consiliu local ca Podul Decebal se va numi in continuare Podul Decebal, dar vom face o ajustare a denumirilor de strazi si de poduri, inclusiv in acest areal din vecinatatea Pietei Traian, astfel incat sa fie foarte limpede pentru cetateni unde este un pod cu un anumit nume, prin relationare cu strazile din zona podului, prin cea mai importanta dintre strazi, cum este logic sa fie. Acum este o harababura totala in ceea ce priveste denumirile de poduri si de strazi. Am constatat ca timisorenii nu stiu cum se numesc anumite poduri si sunt indusi in eroare de faptul ca, spre exemplu, strada Stefan cel Mare este in zona Traian, iar Podul Stefan cel Mare este exact in partea cealalta, in zona Garii de Nord. Am dat un exemplu, dar putem gasi mult mai multe”, a spus primarul Timisoarei Nicolae Robu.
Vom avea o strada importanta chiar in zona Traian, cu numele 3 August, legata de traseul pe care au trecut trupele romanesti cand au intrat in Timisoara, in 3 august 1919. Podul Traian este numele podului din zona Maria. Ei bine, in viitorul apropiat, podul Traian va fi in apropierea Pietei Traian. Podul de la Badea Cartan se va numi Podul Traian. De asemenea, se va gasi o strada importanta care sa primeasca si numele Burebista.

podul decebal burebista consiliul local nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006055 (s)