News Flash:

Poate incepe santierul la inca o cresa din Timisoara. Va fi gata intr-un an si patru luni

6 Octombrie 2021
390 Vizualizari | 0 Comentarii
gradinita

Primaria Timisoara a semnat al doilea contract de executie in acest an pentru constructia unei noi crese. Este vorba despre cea de pe strada Cocea. La licitatie au participat trei firme, dar societatea care o va construi este cea din Batarci, Satu Mare, si care in 2020 a avut zero angajati, dar va lucra cu subcontractanti. Aceeasi firma se ocupa si de cresa din Lipovei.
Municipalitatea porneste lucrarile de constructie pentru cresa din Ciarda Rosie, de pe strada Nicolae D. Cocea. Este a doua noua cresa a carei constructie incepe in acest an. Prima va fi ridicata pe str. Ion Ionescu de la Brad.

Castigatoarea licitatiei pentru cea din Ciarda Rosie este firma AVASI PRODCOM SRL, aceeasi societate care construieste cresa din zona Lipovei. Si pe acest santier Avasi Prodcom va lucra cu alte firme: Antrepriza Montaj Instalatii – tert si Avasi D&D Construct, Ony Energy SRL-D, Elcom International cu Clean Green Energy SRL – subcontractanti.

Societatea Avasi Prodcom a fost infiintata in anul 2005 si are sediul in satul Batarci din judetul Satu Mare. Potrivit listafirme.ro, a avut o cifra de afaceri de 2,1 milioane de lei in 2020, un profit de aproape 700.000 de lei, datorii de peste 215.000 lei si zero angajati. Are la dispozitie 16 luni pentru ridicarea noii crese de pe strada Nicolae D. Cocea.

„Lipsa acuta de locuri in sistemul prescolar”
Primaria va construi trei crese, iar alte doua crese noi in Timisoara vor fi finantate din fonduri proprii ale MDLPA, prin „Programul national de constructii de interes public sau social”, subprogramul „Unitati si institutii de invatamant de stat”, aprobat prin OUG 25/2001.

„Ne-am angajat la inceputul acestui an ca vom incepe sa construim mai multe crese in oras, stiut fiind faptul ca Timisoara duce o lipsa acuta de locuri in sistemul prescolar. Vom incepe acum executia celei de-a doua crese, dupa ce, timp de 30 de ani, nu a fost construita niciuna noua in oras. De asemenea, prin Ministerul Dezvoltarii, pe terenuri puse la dispozitie de Primaria Timisoara, vom construi alte doua noi crese in oras. Dezvoltam astfel infrastructura prescolara pentru a face fata asteptarilor timisorenilor, care cresc de la an la an si, in acelasi timp, pentru a le da copiilor cel mai bun start educational in viata”, a transmis Dominic Fritz.

38 de locuri la noua cresa
Noua constructie din Ciarda Rosie se va ridica pe o suprafata de 1507,62 mp si, conform noilor reglementari, va avea 38 de locuri.

„Parterul cladirii va adaposti doua zone destinate grupelor mari (grupa de varsta 1 – 3 ani), o zona destinata grupei mici (grupa de varsta 3 luni – 1 an), spatiu de primire a copiilor, spatiu pentru depozitare carucioare si biciclete, un cabinet medical cu izolator, un loc pentru servirea mancarii si un spatiu multifunctional.

La primul etaj al cladirii va functiona bucataria si vor fi spatii de depozitare, iar al doilea etaj va avea o sala multifunctionala pentru sedinte si birouri administrative, precum si o spalatorie”, spun reprezentantii primariei.

Cresa va mai avea si o anexa, care va fi folosita ca birou de paza si un spatiu de depozitare. Spatiul exterior cresei va fi impartit in doua zone separate. O zona va avea noua locuri de parcare pentru parinti, vizitatori, personal si aprovizionare, iar cealalta va fi destinata activitatilor cu copiii, „dotata cu mobilier urban pentru relaxare si pentru joaca, pergole pentru asigurarea unor zone umbrite si alei pietonale”, conform reprezentantilor PMT.

Valoarea contractului de executie este de 6.518.904,01 lei, cu tot cu TVA, echivalentul a 1,32 milioane de euro.

Proiectul este cofinantat prin Programul Operational Regional, Axa 4. Valoarea totala a contractului de finantare este de 7.774.265,68 lei, din care 6.439.998,57 lei din bugetul local si 1.334.267,11 lei din fonduri europene.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005928 (s)