News Flash:

Peste 200 de studenti din intreaga tara au protestat la Timisoara fata de Legile Justitiei. Tinerii au purtat pe strazi un sicriu pe capacul caruia scria "Justitia"

7 Ianuarie 2018
866 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara2

Peste 200 de studenti din toata tara au protestat sambata seara, in centrul Timisoarei, fata de legile justitiei. Ei au depus candele aprinse langa un sicriu pe care scrie “Justitia”, transmite corespondentul Mediafax.
Cei peste 200 de tineri din intreaga tara participa, in acest weekend, la Adunarea Generala Extraordinara a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), organizata la Timisoara, iar sambata seara, participantii la eveniment au pornit intr-un mars din Complexul Studentesc spre centrul Timisoarei, tinand in maini un sicriu, pe capacul caruia scrie “Justitie”.

Ajunsi in Piata Operei, studentii au inceput sa scandeze “Visul meu din studentie, o tara fara hotie”, “Am venit din toata tara, protestam la Timisoara” sau “Sa va fie frica, studentii se ridica”.

De asemenea, manifestantii au tinut in maini afise cu mesaje precum “6, 6, vin studentii”, “Studenti pentru justitie” sau “Nu coruptiei”.
Studentii au aprins zeci de candele pe care le-au depus langa sicriul pe care scrie “Justitie”, unul dintre protestatari precizand ca “nu ne dorim sa se ajunga aici, sa ingropam justitia”.

“Ne-am alaturat protestelor din tara, din dorinta de a incerca sa blocam adoptarea acestor legi ale justitiei si a modificarilor la Codul Penal si de procedura penala. Protestam la Timisoara pentru ca este un loc simbolic pentru toti, aici a inceput Revolutia. Am venit cu un sicriu pentru ca nu ne dorim ca justitia sa ajunga acolo, sa fie ingropata. Din pacate, acolo se va ajunge daca aceste legi vor fi adoptate”, a declarat, corespondentului Mediafax, presedintele ANOSR, Marius Deaconu.

Studentii au cantat, in timpul protestului, si imnul Romaniei, iar apoi s-au deplasat in fata Catedralei Mitropolitane din Timisoara.
 Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1332 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006862 (s)