News Flash:

Peste 10.000 de hunedoreni nu si-au ridicat cardurile de sanatate

18 Ianuarie 2017
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
card sanatate
Aproximativ 11.000 de locuitori ai judetului Hunedoara nu si-au ridicat pana acum cardurile de sanatate de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), la aproape un an si jumatate dupa lansarea acestui gen de serviciu, releva datele institutiei transmise marti AGERPRES. 
Potrivit purtatorului de cuvant al CJAS Hunedoara, Nicoleta Parva, dupa intrarea in vigoare a deciziei privind obligativitatea cardului de sanatate, Posta Romana - care distribuit aceste carduri- a returnat Casei de Sanatate 22.751 de carduri de sanatate. Ulterior, CJAS Hunedoara a reusit sa predea celor in drept 18.832 de carduri de sanatate, in timp ce diferenta se regaseste inca la sediul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. 
"Un numar de 10.919 carduri de sanatate se afla la sediul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Hunedoara si pot fi ridicate de catre persoanele in drept", a precizat reprezentanta CJAS Hunedoara. 
Pe de alta parte, 2.825 de carduri de sanatate au fost schimbate deoarece posesorii acestora le-au pierdut, li s-au furat sau le-au deteriorat din diverse motive. 
Un numar de 313 carduri de sanatate au fost refuzate de persoanele care ar fi trebuit sa le detina, din motive religioase. 
"Asiguratii carora, pana la aceasta data, nu li s-a emis cardul de sanatate pot beneficia de servicii medicale fara prezentarea acestuia, ori a altei adeverinte doveditoare. Furnizorii vor verifica, pe aplicatia de pe site-ul CNAS, http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html, calitatea de asigurat", se mentioneaza intr-un comunicat al CJAS Hunedoara, remis marti AGERPRES.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1390 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006767 (s)