News Flash:

Perchezitii ale politistilor in mai multe spitale din Timis si din alte judete

1 Iunie 2016
1177 Vizualizari | 1 Comentarii
salon spital
Politistii efectueaza 26 de perchezitii la cabinetele unor medici cercetati pentru fapte de coruptie si ridica inscrisuri si probe de la 31 de unitati sanitare din 16 judete, intr-un dosar instrumentat de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Medicii vizati de descinderile efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt cercetati pentru luare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual si fals material in inscrisuri oficiale, potrivit unui comunicat al IGPR.
Perchezitiile sunt efectuate la mai multe unitati sanitare din Bucuresti si din judetele Arad, Cluj, Constanta si Dolj, unde isi desfasoara activitatea medicii vizati, precum si la sediile si punctele de lucru a cinci societati comerciale cu profil medical, care reprezinta interesele sponsorilor. De asemenea, politistii ridica inscrisuri si probe de la 31 de unitati sanitare din judetele Arges, Botosani, Buzau, Brasov, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Iasi, Mures, Neamt, Prahova, Suceava, Sibiu, Timis si Vrancea, scrie tion.ro.
„Din cercetari a reiesit ca mai multi angajati din sistemul sanitar ar fi derulat studii clinice cu incalcarea prevederilor legale, fapte cu potential generator de riscuri in ceea ce priveste autorizarea intrarii pe piata a unor medicamente ce afecteaza negativ starea de sanatate a populatiei (medicamente folosite in special pentru tratarea unor boli mentale). Astfel, medicii inclusi in derularea de studii clinice ar fi falsificat intreaga documentatie de evaluare a pacientilor – subiecti, fie prin falsificarea consimtamantului de participare la studiu acordat de catre pacient sau de catre apartinatorii acestuia, fie prin consemnarea in fisele de evaluare sau foile de observatii a unor aspecte false referitoare la diagnostic, starea de sanatate a pacientilor, tratamentul urmat si efectele acestuia”, se arata in comunicatul IGPR.
Medicii sunt suspectati ca ar fi inclus in studiu persoane care nu sufereau de afectiunea pentru care era testat medicamentul experimental sau ca nu ar fi administrat medicamentul pacientului. Medicii ar fi prezentat ulterior catre sponsorul care comanda studiul documentele necesare avizarii si aprobarii punerii pe piata a respectivelor medicamente ce au facut obiectul studiului clinic.
La descinderi participa politisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a IGPR, precum si din cadrul inspectoratelor de politie judetene Arges, Arad, Botosani, Buzau, Brasov, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Iasi, Mures, Neamt, Prahova, Suceava, Sibiu, Timis si Vrancea, verificarile financiar-fiscale fiind asigurate de catre specialisti din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007438 (s)