News Flash:

Primaria Timisoara cumpara o cladire in care a functionat un bordel faimos

30 Mai 2016
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
bordel2
Consilierii locali din Timisoara au aprobat un proiect de hotarare care prevede cumpararea cu 120.000 de euro a imobilului in care a functionat in perioada interbelica "Sari Neni", cel mai faimos bordel din oras, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Consiliul Local Timisoara a aprobat, in sedinta de plen de vineri, un proiect de hotarare ce prevede cumpararea unei cladiri de pe strada Romulus nr.32 din municipiu, cunoscuta pentru faptul ca aici, in perioada interbelica, a functionat "Sari Neni", cel mai cunoscut bordel din oras.
"Initial, exista nu referat pentru neexercitarea dreptului de preemptiune, insa consilierul local Simion Mosiu a cerut o audienta la mine si mi-a explicat despre ce este vorba. Am cerut apoi aparatului Primariei sa analizeze situatia, sa vedem daca nu prezinta totusi interes pentru noi. S-a intocmit un referat, pretul, de aceasta data, este unul bun, asa ca va propun sa votati pentru cumpararea acestui spatiu”, a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.
Proiectul a fost aprobat in unanimitate de alesii locali, iar, in continuare, Comisia de negociere cu tertii din cadrul Primariei Timisoara va negocia cu actualii proprietari cumpararea imobilului, acestia cerand 120.000 de euro pentru cladirea de peste 560 de mp si un teren de 850 mp.
Intentia municipalitatii este de a construi acolo locuinte pentru tineri.
"Este foarte mic pretul, aproximativ 200 euro/mp construit, iar terenul de 850 mp este gratis. Propunerea mea a fost ca, avand in vedere pozitia si valoarea foarte mica, ar fi pacat ca Primaria sa piarda un asemenea teren unde se pot construi locuinte pentru tineri, avand in vedere ca firmele mari din oras au anuntat ca vor sa faca angajari. Cea mai mare problema, ca in orice oras, sunt locuintele", a declarat consilierul local Simion Mosiu.
Acesta propune ca imobilul sa fie demolat si sa fie ridicate locuinte noi, insa autoritatile locale vor fi obligate sa pastreze fatada cladirii aflata pe lista monumentelor istorice.
"Sari Neni" a fost cel mai cunoscut bordel din Timisoara in perioada interbelica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005538 (s)