News Flash:

Pensionarii resiteni vor protesta impotriva micsorarii numarului beneficiarilor de subventii la transportul in comun

2 August 2016
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
pensionare
Pensionarii resiteni sunt nemultumiti de decizia luata de Consiliul Local de a reduce numarul varstnicilor ce beneficiaza de reducere la transportul in comun, fapt pentru care vor protesta vineri, timp de doua ore, in centrul municipiului Resita, a anuntat Dumitru Ursu, presedintele Ligii Pensionarilor din Caras-Severin. 
'Noi am facut demersurile necesare inca de la finalul lunii iulie pentru a organiza o miscare de protest, adica am depus solicitarea catre Primaria Resita, in asa fel incat sa obtinem aprobare pentru organizarea mitingului vineri, 5 august, intre orele 10:00 si 12:00, in centrul civic al municipiului. M-au contactat zeci de membri care au solicitat aceasta miscare de protest, pentru ca vorbim de oameni necajiti, carora pensia de cateva sute de lei ii transforma in eroi cand pun ceva pe masa. Ba, mai mult, au vorbit cu noi si pensionari care nu sunt membrii ai asociatiei noastre', sustine presedintele Ligii Pensionarilor din Caras-Severin. 
Recent, la initiativa primarului Resitei, Ioan Popa, s-a redus aproape la jumatate valoarea subventiilor pe care municipalitatea le plateste firmei de transport in comun, incepand cu luna august 2016. Mai exact, gratuitate la transportul urban de calatori va fi acordata, din aceasta luna, tuturor pensionarilor din municipiu care au o pensie neta pana la 600 lei pe luna, indiferent de varsta. Din anul 2011 si pana in prezent, plafonul de acordare a acestor subventii era de 800 lei pe luna pentru persoanele in varsta de pana la 70 de ani, cu un numar de 16 calatorii gratuite, iar in cazul celor care au depasit 70 de ani, se acorda gratuitate, indiferent de cuantumul pensiei, dar tot in limita a 16 calatorii. 
Din luna august, insa, a fost micsorat si numarul de tichete acordate, de la 16 la 10, avand in vedere situatia actuala a bugetului local, dupa cum spune primarul municipiului Resita. AGERPRES

pensionarii dumitru ursu ligii pensionarilor caras-severin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005097 (s)