News Flash:

O noua cladire de Urgente pentru Spitalul Judetean

2 August 2016
1060 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara1
Cladirea se va ridica in perimetrul actual al unitatii sanitare, acolo unde se afla imobilul central al spitalului (pe strada Iosif Bulbuca, fosta Liviu Rebreanu), si va fi cladirea care va adaposti Unitatea de Primiri Urgente, unde se vor tria pacientii veniti la Casa Austria, ori alte departamente ale celui mai mare spital din Vestul tarii. Cladirea ar urma sa fie realizata intre Ortopedie, Casa Austria si cladirea principala a spitalului, cu fonduri de la Banca Mondiala si consiliul judetean. La inceputul anului 2016 se vorbea intens de acest proiect, care ar urma, la o prima vedere, sa coste aproximativ 25 de milioane de euro. L-am intrebat pe seful UPU a Spitalului Judetean Timisoara, doctorul Mihai Grecu, despre oportunitatea acestei investitii.
„Este necesara. Foarte multe sisteme de sanatate au incercat sa rezolve supraaglomerarea sistemelor de urgenta, care e aceeasi in toata lumea, de la New York, la Timisoara. Solutia care se impune este sa-ti dimensionezi corect sistemul de urgenta ca sa faca fata cererii, nu sa faci un panaceu universal din sistemul de urgenta, care sa suplineasca toate pacatele si neajunsurile sistemului de sanatate, dar nici sa faci din urgenta un loc inaccesibil sau accesibil doar urgentelor majore”, a spus doctorul Mihai Grecu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean Timisoara, scrie tion.ro.
In noua cladire este prevazuta o structura care la baza sa aiba Unitatea de Primiri Urgente, de unde, pe un model de laba de gasca, se pot indrepta direct cazurile spre toate sectiile, Ortopedie, Casa Austria, Spitalul Judetean.
„Un sistem care sa conecteze toate cladirile spitalului, si pacientii din urgenta sa aiba acces la platforma spitalului, la competenta tuturor specialitatilor, un liant intre cladirile care exista la momentul acesta. E un proiect ambitios, dar si impactul care il va avea asupra functionarii va fi unul important. Noi vedem circa 70.000 de pacienti in fiecare an, de doua ori populatia Lugojului. Evident, un spatiu corect construit o sa ofere o satisfactie mai mare pacientului. Ar fi un spatiu mai mare, iar circuitele vor fi mai bune. Noi am incercat sa obtinem maximul de la acest spatiu, pe care il avem. Nu poti sa obtii mai mult de la spatiul acesta, am discutat cu arhitecti, cu constructori, si din pacate el si-a atins pana la urma limita”, a mai spus Mihai Grecu,
Media de prezentare in urgentele de la Spitalul Judetean Timisoara este in jur de 210 pacienti pe 24 de ore. La Urgentele Spitalului Judetean Timisoara lucreaza 21 de medici, daca luam in considerare si punctul de la Buzias.
„Rata de crestere a prezentarilor in urgenta este cam de cinci la suta pe an, tot ce o sa vina in plus va veni peste o urgenta care si-a atins limita superioara a capacitatii de absorbtie a pacientilor. Noi trebuie sa facem fata la varful de sarcina. Nu sunt zece pacienti pe ora, sunt ore in care vin doi-trei pacienti si ore in care vin 30 de pacienti. E un specific la care trebuie sa poti sa faci fata si sa-ti adaptezi structura. Noua Unitate de Primiri Urgente ar fi cel putin dublu ca si spatiu alocat, dar nu conteaza doar suprafata, ci si functionalitatea”, a spus Mihai Grecu.

casa austria mihai grecu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004621 (s)