News Flash:

Patru benzi din Timișoara spre Moșnița Nouă. Contractul de execuție va fi semnat în aproximativ 10 zile

26 Iunie 2020
1504 Vizualizari | 0 Comentarii

Drumul Timișoara-Moșnița nouă va fi lărgit la patru benzi. S-a finalizat procedura de contestare, s-au terminat procesele, urmează semnarea contractului de lărgire a drumului care, pe zi ce trece, este din ce în ce mai circulat de cei care locuiesc în Moșnița Nouă și lucrează în Timișoara. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a spus, la o audiență online, că în aproximativ 10 zile se va semna contractul de execuție.

Licitația pentru lărgirea la patru benzi a acestui drum a fost contestată în luna aprilie a acestui an. La începutul lunii iunie, Curtea de Apel a dat câștig de cauză consiliului județean, în sensul că a considerat că desemnarea firmei câștigătoare a fost făcută conform legii., ceea ce înseamnă că se va putea semna contractul de execuție. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a spus, joi seara, la o audiență online, că în aproximativ 10 zile se va semna contractul de execuție.

Proiectul lărgirii la 4 benzi a porțiunii de 4,1 kilometri din DJ 592, are o valoare de peste 30 de milioane de lei, din bugetul Consiliului Județean Timiș, dar și prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„La momentul acesta, cred că din punct de vedere al actelor, al contestațiilor, am încheiat toate discuțiile, nu mai poate apărea absolut nimic. Ne pregătim de ceea ce înseamnă semnarea contractului de execuție. Dacă constructorul ne va prezenta toate actele, conform caietului de sarcini, sperăm ca săptămâna viitoare, în maxim 10 zile să semnăm contractul de execuție pentru tronsonul Moșnița. Compania care a câștigat este compania Strabag. S-a ajuns și la acțiune în instanță. Am câștigat în instanță, decizia consiliului județean fiind una corectă. Aștept ca atunci când vor primi ordinul de începere a lucrărilor să intre efectiv în teren. Am avut o întâlnire, zilele trecute, cu directorul regional al companiei Strabag și i-am solicitat ca în momentul în care va avea ordinul de începere a lucrărilor să-și mobilizeze echipa, să vină cu utilajele, să fie în grafic, să nu blocăm foarte mult circulația pe drumul județean și zona de legătură spre Buziaș. Termenul de execuție este „strâns” – 7-8 luni”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Pe cei patru kilometri, pe lângă lărgirea drumului, vor fi realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întreg traseul. Vor fi plantați peste 1.000 de arbori și se vor amenaja accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului, iar lucrarea prevede atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005845 (s)