News Flash:

Partenerii toxici sunt mai nocivi decat se crede. Iata cum sa ii tii departe

15 Aprilie 2018
908 Vizualizari | 0 Comentarii
cuplu cearta 2

Tot mai multe doamne si domnisoare se plang ca au avut nesansa sa cunoasca si sa se lase cucerite de asa-zisi „parteneri toxici", si ca experientele traite alaturi de ei le-au marcat, vulnerabilizat si le-au indus stari de confuzie si de incertitudine. Bineînteles, partenerii respectivi erau nocivi de la bun început, dar si ele au comis, fara sa stie, greseala de a-i lasa „sa-si faca de cap". 

Asadar, doamnelor si domnisoarelor, în continuare va prezentam un scurt ghid asupra atitudinilor si comportamentelor pe care trebuie sa le revizuiti ca sa nu mai atrageti în viata voastra parteneri toxici.

Iata care sunt principalele greseli pe care trebuie sa le evitati:

1. Bunatatea dusa la extrem 
Nu mai cauta sa fii mereu politicoasa si întelegatoare indiferent de conjunctura. Nu mai tolera întarzierile sau schimbarile de plan impuse pe ultima suta de metri. Daca manifesti prea multa întelegere fata de partenerul toxic, practic nu faci altceva decat sa-l încurajezi sa abuzeze mai departe de bunatatea ta. 

Viata alaturi de un partener stresat este mai scurta

2. Acordarea de prea multa încredere 
Chiar si cel mai rau om de pe pamant are si laturi bune, dar nu este deloc constructiv sa abordezi relatia cu un partener toxic prin prisma acestui principiu. Multe femei investesc prea multa încredere în partenerii lor de viata, chiar si atunci cand exista semne concrete de minciuna si înselaciune. Nu mai accepta compromisuri si nu te mai oferi pe tava unui barbat egoist, alunecos si mincinos.

3. Implicarea activa în „salvarea" partenerului de la autodistrugere
Principalele victime ale acestei capcane sunt femeile care duc un stil de viata sanatos si ordonat. Barbatii toxici manifesta foarte mult interes pentru aceasta tipologie, asta pentru ca, în sinea lor, îsi doresc cu adevarat sa-si schimbe obiceiurile rele (dependenta de alcool, de exemplu) si privesc aceste femei ca pe un sprijin valoros pentru ei. Cu toate acestea, oricat de tentata ai fi sa te implici în „salvarea" unui astfel de barbat, stai deoparte! Barbatii toxici nu se schimba niciodata! Chiar daca fac anumite eforturi în acest sens la început, mai tarziu vor reveni la viciile vechi si partenera va deveni complet inexistenta în ochii lor.

4. Implicarea activa în modelarea partenerului 
La fel ca în cazul de mai sus, înceteaza sa mai pretuiesti partenerul toxic pentru ceea ce ar putea deveni daca ar scutura balastul, ci pentru ceea ce este de fapt în prezent! Nu tine de datoria ta sa lupti mereu sa „repari" partenerul toxic, pentru ca nu vei reusi niciodata „operatia perfecta." La fel, nu mai nutri asteptari în tot ceea ce tine de schimburi, indiferent ca e vorba de sentimente, de rabdare, de implicare sau de orice alt gest altruist. Barbatii toxici sunt straini de orice forma de afectiune, asa ca nu-ti vor raspunde niciodata cu aceeasi moneda!

5. Excesul de empatie 
Barbatului toxic îi lipseste empatia, dar poate specula foarte usor slabiciunea partenerei si transforma empatia acesteia într-o arma în folosul sau. Unii barbati toxici ar putea fi nominalizati chiar pentru premiul Oscar pentru cel mai bun rol de victima jucat în relatia amoroasa. Ai grija sa nu te lasi manipulata de trucurile la care poate recurge un astfel de actor ca sa te impresioneze cand are nevoie de bani sau de alte favoruri!

6. Naivitatea în materie de dragoste
Barbatul toxic nu-si doreste sa aiba alaturi o femeie cu o perceptie sanatoasa asupra iubirii într-o relatie de cuplu, dar poate manipula foarte abil partenera care investeste iubire în relatie. Mai ales femeile vulnerabile pot cadea foarte usor în plasa întinsa de astfel de potentiali parteneri. Un barbat toxic face tot ce-i sta în putere sa seduca o femeie si sa-i lase impresia ca este un iubit extraordinar, dupa care, odata ce-si atinge scopul, se foloseste de afectiunea castigata ca sa obtina tot ce vrea.

7. Lipsa limitelor sanatoase în relatie 
Evita sa daruiesti prea mult si sa te transformi într-o martira în dragoste. Nu face greseala de a-ti sacrifica propriile nevoi ca sa-ti asumi si sa te preocupi exclusiv de problemele si de suferinta simulata a partenerului toxic.

Gesturi care il innebunesc pe partener. Incearca-le si tu

8. Investirea de prea mult efort în ascultarea partenerului 
Barbatul toxic adora sa fie în centrul atentiei si sa palavrageasca despre el cu orele, iar partenera de viata este tinta perfecta pentru satisfacerea acestor nevoi egocentriste. Daca îi dai apa la moara, în primul rand îi vei gadila si mai mult ego-ul, plus ca îl încurajezi sa creada ca atentia ta i se cuvine. Nu te mai irosi! Gandeste-te ca un astfel de partener nu te va asculta la randul lui cand vei simti nevoia sa i te destainui. 

9. Mentinerea unei atitudini prea relaxate si prea permisive
O relatie sanatoasa se cladeste pe încredere si nu împovareaza pe niciunul dintre parteneri cu probleme de încredere sau pretentii disproportionate. Dar alaturi de un barbat toxic nu poti avea o astfel de relatie sanatoasa! Femeile, de regula, cedeaza controlul partenerului si se lasa pe mana lui, ceea ce creeaza prilejul perfect ca barbatul toxic sa încalce orice limite de bun-simt.

10. Autodesconsiderarea si acceptarea de a ramane mereu în planul secund
O femeie nesigura si cu o stima de sine fragila este o victima sigura pentru barbatul toxic. Daca nu te pretuiesti singura, nu te astepta ca un astfel de partener sa te pretuiasca sau sa-ti insufle cumva încredere. Întemeierea unei relatii cu un barbat toxic te va face sa te adancesti si mai rau în propriile nesigurante si complexe de inferioritate.

11. Resemnarea si stagnarea în relatie
Barbatul toxic studiaza bine terenul înainte sa aleaga o iubita, si alege de cele mai multe ori femeia toleranta pe care o poate manipula în voie si care nu-l taxeaza cand încalca limitele. Bineînteles, un astfel de partener nu are ganduri serioase si nu va face altceva decat sa taraganeze relatia, tinand iubita în sah cu promisiuni de casatorie sau cu amenintari de despartire, în functie de situatie. Cel mai bun sfat este sa te desprinzi si sa cauti un barbat care chiar sa te pretuiasca si alaturi de care poti cladi o relatie normala si benefica.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006260 (s)