News Flash:

Parchetul Militar face ANCHETA pentru a afla cum au ajuns rachete de semnalizare intr-o zona locuita a Craiovei. Ce exercitii facea marti seara Armata

9 Mai 2018
952 Vizualizari | 0 Comentarii
racheta

Parchetul Militar a inceput o ancheta in urma incidentului din noaptea de marti spre miercuri, din Craiova, cand ceea ce pare a fi o racheta de semnalizare a strapuns parbrizul si bordului unui autoturism. Alte doua obiecte au fost ridicate de politisti.
Parchetul Militar a inceput o ancheta, in urma incidentului din noaptea de marti spre miercuri, din Craiova, cand ceea ce pare a fi o racheta de semnalizare a strapuns parbrizul si bordului unui autoturism parcat la aproximativ doi kilometri de locul in care o subunitate din cadrul Contingentului Militar Polonez dislocat in Romania executa o activitate de instructie.

Potrivit unui comunicat transmis de Brigada Multinationala Sud-Est Craiova, o subunitate din cadrul Contingentului Militar Polonez dislocat in Romania, in cooperare cu militari din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din garnizoana Craiova, a executat, marti seara, o activitate curenta de instructie tactica pe timp de noapte in terenul de instruire Obedeanu.

Potrivit sursei citate, antrenamentele nu au presupus executarea de trageri cu armamentul individual sau cu cel montat pe tehnica blindata din dotare. Militarii au tras cu rachete de semnalizare.
”In scopul semnalizarii momentelor tactice si identificarea reperelor din teren, subunitatea poloneza a folosit mijloace de iluminare (tip «rachete de semnalizare») in conformitate cu scenariul tactic aprobat. Referitor la incidentul semnalat in mass-media, privind pagube materiale produse unui vehicul parcat in cartierul Craiovita Noua, intr-o zona aflata la aproximativ 2 km de locul de desfasurare a instruirii, a fost demarata o ancheta sub coordonarea Parchetului Militar in vederea stabilirii legaturii de cauzalitate intre activitatea de instructie si incidentul raportat. De asemenea, o comisie de cercetare administrativa numita de comandantul Batalionului 26 Infanterie «Neagoe Basarab» cerceteaza circumstantele evenimentului”, se arata in comunicat.

Contingentul polonez este parte componenta a initiativei comune, avand misiunea de a contribui la asigurarea prezentei consolidate in Sud-Estul Aliantei, in conformitate cu masurile adoptate in cadrul Summit-ului NATO de la Varsovia din 2016. Detasamentul este format din 225 de militari si 47 de mijloace tehnice in compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigazii Multinationale Sud-Est. Durata unei rotatii in Romania pentru fiecare contingent este de aproximativ sase luni.

Obiectul misterios care a cazut din cer a distrus parbrizul unui autoturism, iar oamenii spun ca alte doua obiecte asemanatoare ar mai fi cazut in zona.

Acestea au fost ridicate, miercuri dimineata, de politistii craioveni. Mediafax


parchetul militar craiova autoturism
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009189 (s)