News Flash:

Ce spune Liviu Dragnea despre retragerea lui Mugur Isarescu de la BNR

8 Mai 2018
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
mugur isarescu1

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, referitor la anuntul guvernatorului BNR Mugur Isarescu privind retragerea din fruntea Bancii Nationale a Romaniei din 2019, ca poate totusi se va razgandi si ca va avea sustinerea sa, asa cum a fost si in trecut.
"Vedem pana la anul. De ce nu ar ramane? I-am si spus-o (n.r.: ca il va sussine pe Mugur Isarescu) ca si in anii precedenti, si atunci cand a fost atacat violent. Nu am de ce sa imi schimb opinia", a declarat Liviu Dragnea.

Dupa aproape 29 de ani in fruntea BNR, Mugur Isarescu a anuntat luni ca din 2019 nu va mai ocupa functia de guvernator.

Cat priveste intalnirea din biroul sau de saptamana trecuta, dintre Mugur Isarescu si Viorica Dancila, Liviu Dragnea a afirmat ca au preferat aceasta formula ca sa nu se vada doi cate doi si ca stia atunci de decizia care urma sa fie luata de BNR privind majorarea dobanzii-cheie.
"Ne-au si spus (n.r. BNR) ca era decizia luata a si explicat de ce e luata decizia, a si spus ca se va interpreta ca cu toate ca a fost intalnirea se va lua decizia", a mai spus Dragnea.

Isarescu: Intrebarea daca mai vreau sa fiu guvernator nu este, acum, de actualitate

Intrebat de jurnalisti daca va mai fi guvernator incepand din luna mai 2019, cand ii expira mandatul, Mugur Isarescu a raspuns in gluma „Nu mai pot, am 70 de ani”, dupa care a precizat ca intrebarea respectiva „nu este, acum, de actualitate”, mai importanta fiind credibilitatea bancii centrale.

„Nu mai pot, am 70 de ani... Aceasta intrebare nu este, acum, de actualitate. De actualitate este credibilitatea Bancii Nationale, ca institutie”, a declarat Mugur Isarescu, in cadrul unui briefing de presa care a urmat dupa sedinta de politica monetara a conducerii BNR.

Dupa briefing, in cadru informal, Mugur Isarescu a fost intrebat si care ar fi profilul persoanei care i-ar putea succeda in pozitia de guvernator si a raspuns, tot in gluma, „sa aiba 70 de ani, 28 de ani de experienta...” (el are 28 de ani de cand este guvernatorul Bancii Nationale, cu exceptia unui an in care a fost premier).

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis luni majorarea dobanzii-cheie de politica monetara, de la 2,25% la 2,5%, majorarea facilitatii de depzit acordata bancilor comerciale, de la 1,25% la 1,5%, si majorarea facilitatii de creditare de la 3,25% la 3,5%.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007428 (s)