News Flash:

Ovidiu Anton va reprezenta Romania la EUROVISION

7 Martie 2016
1241 Vizualizari | 0 Comentarii
ovidiu anton
Ovidiu Anton, in varsta de 33 de ani, este un artist care "canta de cand se stie" si va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest 2016 dupa multe "batalii pierdute". Acesta a mai urcat pe scena competitiei nationale a Eurovision de patru ori, in 2010, 2012, 2013 si 2015.
La Eurovision Song Contest 2016, de la Stockholm (Suedia), Ovidiu Anton va reprezenta Romania cu piesa "Moment of Silence", castigatoare a finalei selectiei nationale a Eurovision, care s-a desfasurat duminica seara, la Sala Sporturilor din Baia Mare, si a fost difuzata in direct la TVR.
"Ma bucur ca muzica mea a transmis emotie si a atins suflete. Asta inseamna ca am reusit sa fac arta", a declarat Ovidiu Anton, in conferinta de presa organizata dupa finala selectiei nationale a Eurovision.
Ovidiu Anton a mai spus ca se bucura foarte mult ca a castigat finala nationala Eurovision, "dupa atatea batalii pierdute". "Si nu este usor sa pierzi. Cred ca fiecare batalie pierduta a fost o treapta spre o victorie mult dorita. Si cred ca toti cei care sunt invingatori nu trebuie sa se opreasca la primul prag. Cred ca trebuie sa luptam, sa fim perseverenti. Ma bucur ca am demonstrat asta intr-o selectie in care a votat numai publicul, pentru ca eram obisnuit cu aprecierea oamenilor de specialitate. Eu stiu cine sunt si stiu ca ma apreciaza artistii si oamenii de specialitate, dar pana acum nu am ajuns atat de aproape in inimile publicului si ascultatorilor, iar pentru mine acesta este un pas imens. Acum la 33 de ani, dupa 26 de ani pe scena, sunt foarte fericit", a spus Ovidiu Anton.
Acesta a mai afirmat ca melodia sa "Moment of Silence" (pentru care Ovidiu Anton semneaza si muzica si textul, n.r.) are un mesaj international, fiind dedicata oamenilor. "Sunt convins ca peste tot in lume vietile oamenilor vin pe locul doi, in locul intereselor de fel de fel", a mai spus cantaretul.
Intrebat daca melodia "Moment of Silence" este si un tribut adus victimelor tragediei din clubul Colectiv, Ovidiu Anton a spus ca piesa sa nu este una comemorativa, fiind insa dedicata oamenilor care pot schimba ceva. "Exista niste limite pe care cred ca nu este cazul sa le trecem. Exista niste lucruri care se simt fara a fi nevoie sa le spunem. Piesa mea nu este o piesa comemorativa. Cine nu s-a gandit, nu numai ca nu e rocker, nu e om. Dar piesa mea este pentru cei care sunt astazi aici, este pentru cei care pot face ceva ca sa stopam un serial (...) E un serial intreg pe care noi trebuie sa il regizam, nu altii. Ma bucur ca am reusit sa castig demn, fara sa apelez la senzational, pentru ca eu asa sunt si nu vreau sa fiu altfel", a mai spus Ovidiu Anton.
Totodata, pe scena finalei nationale, Ovidiu Anton a multumit persoanelor care l-au sustinut. "Va multumesc tuturor, multumesc publicului care a votat, multumesc comunitatii rock din Romania (...)", a spus Ovidiu Anton.
El i-a adus un omagiu si regretatului realizator de televiziune Titus Munteanu. "Titus Munteanu m-a invatat ca cel mai mare semn de superioritate este bunatatea", a spus Ovidiu Anton. "Sper ca 'Moment of Silence' sa se auda dincolo de nori, pana la Titus Munteanu", a adaugat Ovidiu Anton, in conferinta de presa.
Totodata, acesta a dedicat victoria sa "celor care au pus latul pe cultura din Romania" si au transformat-o intr-o "iarba seaca, o iarba palida, incercand sa ne faca turma". "Noi nu suntem turma, noi suntem lupi, noi suntem daci (...) Noi nu dormim, suntem aici, suntem puternici", a mai spus Ovidiu Anton.
Ovidiu Anton s-a nascut pe 24 februarie 1983, la Bucuresti.
"It's all about Rock 'n Roll !", se descrie Ovidiu Anton pe pagina sa de pe platforma de socializare Facebook, precizand ca este un artist care "canta de cand se stie".
Prieten cu scena de la 6 ani, Ovidiu Anton a studiat chitara si pianul la scoala de muzica. Din dorinta de a compune si a interpreta muzica rock, in 1998 a infiintat trupa Carpe Diem, alaturi de care a concertat in tara si strainatate timp de 4 ani.
A castigat locul al doilea la sectiunea interpretare a Festivalului National Mamaia 2003, cu piesa proprie "Vreau", iar intre 2004 -2006 a fost desemnat sef de promotie al Scolii Vedetelor, editia a doua, o productie organizata de Televiziunea Romana.
Ovidiu Anton a reprezentat Romania la Festivalul International Cerbul de Aur in 2005, iar din 2008 a fost solistul trupei Pasager, alaturi de care a sustinut sute de concerte si a participat la selectia nationala Eurovision 2010, cu melodia "Running Out Of Time" (locul al saselea). Impreuna cu aceeasi trupa, a castigat locul al doilea la sectiunea rock, din cadrul Festivalului National Mamaia 2011.
Ulterior, Ovidiu Anton a hotarat sa mearga mai departe interpretand propriile sale creatii. De aceea, prezentarea melodiei sale "I Walk Alone" la selectia nationala Eurovision 2012 a expus momentul prin care acesta trecea. Atunci, Ovidiu Anton a ocupat pozitia a cincea.
Ovidiu Anton a mai incercat sa castige selectia nationala a Eurovision in 2013, cu melodia "Run Away With Me Tonight" (locul al 11-lea), si in 2015, cu piesa "Still Alive" (locul al treilea).

Galerie Video


ovidiu anton
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005062 (s)