News Flash:

Ministerul Sanatatii: Cei doi copii transferati din Arges la spitalul "Marie Curie" nu au sindromul hemolitic-uremic

6 Martie 2016
1247 Vizualizari | 0 Comentarii
copii grav
Cei doi copii care au fost transferati, in ultimele 48 de ore, din Arges la spitalul "Marie Curie" din Capitala nu au sindromul hemolitic- uremic (SHU), acestia suferind de boala diareica acuta, a transmis duminica Ministerul Sanatatii.
Potrivit unui comunicat, in ultimele 48 de ore, au fost internati in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie”, doi copii transferati de la Spitalul de Pediatrie Pitesti, Arges. "La niciunul dintre cei doi copii nu s-a confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic- uremic (SHU)", transmite Ministerul Sanatatii.
"Mai mult, in cazul copilului caruia i s-a depistat in spitalul argesan verotoxina in coprocultura, diagnosticul s-a infirmat dupa rezultatele de laborator efectuate in Spitalul Marie Curie", se mai arata in acelasi comunicat.
Potrivit ministerului, cei doi copii au stare de sanatate buna, prezentand boala diareica acuta.
Duminica, in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie” mai sunt internati trei copii diagnosticati cu sindrom hemolitic- uremic (SHU).
"Toti cei trei copii sunt internati in sectia de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre acestia sunt supusi procedurilor de dializa peritoneala. Copiii au o stare buna de sanatate cu evolutie favorabila", se mai spune in comunicat.
In aceasta perioada, in unitatea sanitara au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic- uremic un numar de 14 copii, opt dintre acestia fiind vindecati si externati.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006049 (s)