News Flash:

Orasul din Italia unde poti cumpara o casa cu 1 euro

4 Februarie 2018
982 Vizualizari | 0 Comentarii
ollolai

Orasul italian Ollolai vinde case la 1 euro, pentru a atrage noi locuitori, noteaza CNN.

Daca ai visat sa traiesti intr-un loc boem, incarcat de istorie si frumos, acum este momentul. In Ollolai poti avea o locuinta pentru doar 1 euro.

Ollolai, aflat in regiunea montana Barbagia, Sardinia, vinde sute de case abandonate, dupa ce in ultimii 50 de ani populatia micului oras a scazut de la 2250 la 1300 de locuitori.

Exista insa o conditie impusa celui care vrea sa cumpare o casa cu un euro: sa o reconsolideze. Cele 200 de case, construite in piatra, se afla in stare de degradare. Renovarile te pot duce undeva aproape de 25.000 de euro.

In spatele planului de a vinde aceste case se afla dorinta autoritatilor de a reinventa micul oras, pentru a nu deveni unul fantoma.

"Ne mandrim cu originile preistorice", spune primarul Efisio Arbau. "Planul meu este sa salvez traditiile unice ale acestui loc, pentru a nu cadea in uitare. Mandria trecutului este puterea noastra. Intotdeauna am fost oameni puternici si nu vom permite orasului nostru sa dispara", spune acesta.

Fosta capitala a Barbagiei, Ollolai ramane cel mai pur si autentic loc din Sardinia. Candva cu aleile si piatetele pline de oameni, astazi este aproape pustiu. Tinerii si familiile de aici au abandonat tot si au plecat spre orasele mai mari. Motiv pentru care multe case au cazut in paragina.

Si totusi, nu toti s-au putut rupe de acest loc incarcat de istorie. Au ramas, de exemplu, oierii, cei care in continuare produc exclusivista branza premium Fiore Sardo, pentru care orasul este renumit, dar si artizanii. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1772 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006613 (s)