News Flash:

Olguta Vasilescu, un nou anunt despre salariile romanilor

1 Noiembrie 2017
1145 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta vasilescu
Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a sustinut, miercuri, ca salariile nu scad deloc, nici macar in cazul persoanelor care obtin venituri din activitati independente, ea acuzand faptul ca presedintele BNS, Bogdan Hossu, interpreteaza spusele guvernantilor si ale patronatelor.
Solicitata sa comenteze afirmatiile reprezentantilor BNS, care sustin ca daca angajatorii nu vor mari brutul cu 20%, netul angajatului va scadea cu cel putin 16%, ministrul Muncii a raspuns: „Cred ca am explicat de o mie de ori ca brutul devine cheltuiala totala a angajatorului, dupa cum ati vazut ca se intampla prin HG care este data pentru salariul minim pe economie, pentru ca brutul, conform programului de guvernare, trebuia sa fie 1550, dar este 1900 tocmai pentru ca se transforma cheltuiala totala a angajatorului in noul brut”.
„De altfel, vreau sa va spun ca ieri (marti, n.r.) am avut intalnire cu Consiliul tripartit la care au participat si toti liderii de confederatii nationale si patronatele. Domnul Hossu, cum face dumnealui de fiecare data, interpreteaza vorbele noastre. Asa le-a interpretat ieri si pe cele ale reprezentantilor patronatelor”, a adaugat Olguta Vasilescu.
Ea a aratat ca toti reprezentantii patronatelor i-au transmis premierului Mihai Tudose ca nu au in intentie sa scada salariile.
„In momentul in care premierul a intrebat cu subiect si predicat, ca sa nu mai fie niciun fel de discutie, reprezentantii patronatelor daca au de gand sa scada salariile din mediul economic, toti au spus ca nici gand de asa ceva, cu atat mai mult cu cat prevederile noului Cod fiscal aduc foarte multe facilitati mediului de afaceri”, a spus ministru Muncii.
„De altfel, va rog sa coroborati toate aceste cresteri pe care noi le facem in zona salariului minim, dar nu numai, pentru ca automat cheltuiala totala a angajatoului, devenind salariu brut, se vor raporta si la celelalte salarii, cu deducerile pe care noi le facem. Si o sa vedeti ca nu scad salariile deloc, nici macar la cei cu venituri din activitti independente, unde si acolo netul creste cu 7,1%”, a spus Olguta Vasilescu, mentionand ca nu mai este necesara introducerea prevederii care obliga privatii sa nu scada salariul.
Ministrul Muncii: Pana in 2020, 70% din institutii publice vor avea experti in egalitatea de sanse
Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a precizat, miercuri, la Conferinta femeilor francofone, ca 70% din cele 1680 de institutii publice nationale si locale din Romania vor avea experti sau tehnicieni in domeniul egalitatii de sanse, pana in anul 2020.
„Pana in anul 2020, 70% din cele 1680 de institutii publice nationale si locale din Romania vor avea experti sau tehnicieni in domeniul egalitatii de sanse. Pentru atingerea acestor obiective ambitioase, Romania va organiza cursuri de formare pentru experti si tehnicieni in domeniul egalitatii de sanse in intreaga tara”, a spus Olguta Vasilescu.
Ea a definit expertul in egalitatea de sanse ca fiind o profesie „inovatoare”.
„As dori sa subliniez un exemlu al unei masuri specifice cu impact pozitiv in domeniul egalitatii de gen la nivel national in Romania, respectiv al unei profesii inovatoare: expertul in egalitatea de sanse. Aceasta noua profesie a fost creata si pusa in aplicare pentru a integra perspectiva de gen si pentru a include module specifice pentru egalitatea de gen si violenta domestica”, a spus ministrul Muncii.
Olguta Vasilescu a mentionat si faptul ca misiunea expertilor in egalitatea de sanse este sa promoveze si sa aplice principiile egalitatii de sanse intre femei si barbati in toate domneiile si activitatile lor si sa sprijine masurile active pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, astfel incat sa devina ambasadori ai egalitatii de sanse 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006447 (s)