News Flash:

ATACT TERORIST la New York, soldat cu 8 morti

1 Noiembrie 2017
925 Vizualizari | 0 Comentarii
hepta 3187340

Cel puţin opt persoane au fost ucise, iar alte 15 au fost rănite, într-un atac produs marţi după-amiază în zona Manhattan, în oraşul american New York, afirmă surse citate de presa locală.

UPDATE ora 03:08 Autorul atacului din New York a lăsat un bilet în care îşi declară adeziunea la Stat Islamic - surseAutorul atacului din New York ar fi lăsat în vehiculul pe care l-a folosit mai multe note scrise de mână, sub forma unui jurământ de credinţă faţă de Stat Islamic, alături de o imagine cu un steag al organizaţiei teroriste, potrivit unor surse citate de CNN.

Un oficial din cadrul anchetei a precizat că mesajul era scris în limba engleză. Între timp, bărbatul în vârstă de 29 de ani a fost operat şi urmează să fie interogat de către anchetatori.

UPDATE ora 02:30 Cetăţeni argentinieni şi belgieni, printre victimele atacului din New York

Cetăţeni argentinieni şi belgieni se află printre persoanele ucise în urma atacului din metropola americană New York, au anunţat miercuri ministerele de Externe din Argentina şi Belgia, relatează site-ul televiziunii CNN.

Ministerul argentinian de Externe nu a precizat despre câte victime este vorba.

"Ministerul Afacerilor Externe regretă să informeze că printre victimele atacului din New York se află cetăţeni din Argentina. În acest moment, consulatul din New York colaborează cu autorităţile locale pentru a identifica victimele. Guvernul Argentinei este profund întristat de moartea compatrioţilor noştri şi sprijină familiile şi prietenii victimelor. Argentina reafirmă condamnarea actelor teroriste şi a violenţei în toate manifestările sale şi reiterează necesitatea de a lupta împotriva acestor acţiuni", se arată într-un comunicat al diplomaţiei de la Buenos Aires.

Ulterior, ministerul de Externe a confirmat numele celor cinci cetăţeni argentinieni care au fost ucişi în New York.

Vicepremierul Belgiei şi ministru de Externe, Didier Reynders, a confirmat că un cetăţean belgian a decedat în urma atacului din Manhattan.

"Sunt profund întristat să anunţ o victimă belgiană în Manhattan. Îmi exprim condoleanţele către familia şi prietenii acesteia", a precizat Reynders.

UPDATE ora 01:50 Autorul atacului din New York este din Uzbekistan şi se află în SUA din 2010 - surse

Autorul atacului din New York este un bărbat în vârstă de 29 de ani originar din Uzbekistan, care a ajuns în Statele Unite în anul 2010, potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de către agenţia The Associated Press.

Suspectul ar avea un document de identitate cu numele Sayfullo Saipov şi adresa de domiciliu în oraşul Tampa, statul Florida. Anchetatorii analizează şi o posibilă legătură a bărbatului cu anumite persoane din statul New Jersey, unde ar fi locuit, potrivit aceloraşi surse.

Atacatorul a fost împuşcat în abdomen de către poliţişti şi a fost transportat la spital, urmând a fi operat, dar se află în stare stabilă.

Conform unor surse citate de CNN, suspectul a închiriat un vehicul în aceeaşi zi în care a comis atacul, de la o filială Home Depot din New Jersey.

UPDATE ora 01:25 Guvernatorul statului New York: Nu există dovezi care să sugereze o plănuire mai extinsă a atacului

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat miercuri că nu există dovezi care să sugereze o plănuire mai extinsă a atacului din cartierul Manhattan, iar autorul a acţionat cel mai probabil de unul singur, relatează site-ul publicaţiei The Guardian.

"Noua tactică teroristă, pe care au numit-o în mod public, sunt aceşti lupi singuratici care comit un act terorist. Deocamdată informaţiile sunt preliminare, au trecut doar câteva ore ... nu există dovezi care să sugereze o plănuire mai extinsă sau o structură amplă, ci este vorba despre acţiunile unui individ care a vrut să provoace durere, moarte şi teroarea care rezultă. Şi acesta a fost scopul. Vom fi vigilenţi, vor fi mai mulţi poliţişti peste tot, îi veţi vedea în aeroporturi, îi veţi vedea în tuneluri. Nu doar pentru că există dovezi ale unei ameninţări permanente sau ale unei ameninţări suplimentare. Este doar din vigilenţă şi din precauţie", a spus Cuomo, în cadrul unei conferinţe de presă.

Guvernatorul statului New York a sfătuit toţi locuitorii să-şi continue activităţile normale şi să nu fie intimidaţi.

"New York este un simbol internaţional al libertăţii şi al democraţiei. Suntem mândri de asta. Ne transformă de asemenea într-o ţintă pentru oamenii care se opun acestor concepte ... Mergem înainte împreună. Şi mai puternic ca niciodată. Nu îi vom lăsa să câştige ... Ne vom continua activităţile. Fiţi newyorkezi. Trăiţi-vă viaţa. Nu-i lăsaţi să ne schimbe sau să ne descurajeze sub orice formă", a mai spus Cuomo.

UPDATE ora 00:23 Autorul atacului din New York este un bărbat în vârstă de 29 de ani - poliţie

Autorul atacului din metropola americană New York este un bărbat în vârstă de 29 de ani, care avea asupra lui două arme cu aer comprimat, a declarat marţi şeful poliţiei din New York, comisarul James P. O'Neill. Autorităţile nu au dorit să ofere informaţii despre identitatea suspectului. Asupra bărbatului au fost descoperite o armă de paintball şi un pistol cu bile.

Comisarul James P. O'Neill a precizat că atacatorul a condus maşina închiriată pe o pistă de biciclete, apoi a intrat în coliziune cu un autobuz şcolar, rănind doi adulţi şi doi copii. Ulterior, bărbatul a fost împuşcat în abdomen de către poliţişti şi a fost transportat la spital.

În momentul în care suspectul a ieşit din vehicul, acesta a făcut mai multe afirmaţii care indică ipoteza unui atac terorist, potrivit poliţiei.

UPDATE ora 23:53 Donald Trump: Un alt atac comis de către o persoană foarte bolnavă şi dementă

"În oraşul New York se pare că a avut loc un alt atac comis de către o persoană foarte bolnavă şi dementă. Autorităţile urmăresc situaţia foarte atent. Nu trebuie să permitem Stat Islamic să se întoarcă sau să intre în ţara noastră după ce i-am învins în Orientul Mijlociu şi în alte părţi. Destul!", a transmis preşedintele Statelor Unite, prin intermediul contului de Twitter.

UPDATE ora 23:35 Primarul oraşului New York: A fost un act terorist. Opt oameni nevinovaţi au murit

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat marţi că incidentul produs în Manhattan a fost un act terorist, în urma căruia opt persoane au murit.

"Din primele informaţii pe care le avem, a fost un act terorist ... un gest de laşitate întrucât au fost atacate persoane nevinovate care mergeau pe stradă. Opt oameni au murit şi peste 12 au fost răniţi. Această acţiune a fost menită să ne învingă spiritul. Dar cetăţenii din New York nu se vor lăsa intimidaţi, nu vor ceda în faţa unor astfel de acţiuni. Este o zi foarte dureroasă în oraşul nostru", a spus de Blasio.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005086 (s)