News Flash:

O noua disciplina in scoli, din 2023: „Istoria Evreilor. Holocaustul”

16 Noiembrie 2021
513 Vizualizari | 0 Comentarii
istoria evreilor

Senatul a adoptat proiectul de lege care prevede ca in scolile din Romania sa fie introdusa, din 2023, o noua materie: „Istoria Evreilor. Holocaustul”.
  
Plenul Senatului, in calitate de for decizional, a adoptat proiectul care prevede introducerea disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul” la liceu si scolile profesionale. Noua materie ar urma sa fie introdusa incepand cu anul scolar 2023-2024.

Initiatorul proiectului, deputatul Silviu Vexler, a spus ca toate materialele vor fi realizate de Ministerul Educatiei Nationale in colaborare cu Institutul Elie Wiesel. Acesta a explicat ca disciplina trebuie sa reprezinte un fundament pentru viitor, „educatia fiind absolut necesara pentru construirea unei societati democratice”.

Senatorul USR Irineu Darau a spus ca noua materie este binevenita pentru ca ajuta la constientizarea crimelor care s-au intamplat in perioada Holocaustului.

„Natura umana nu se schimba de la o generatie la alta, de aceea avem nevoie de educatie. Grupul USRPLUS sustine aceasta initiativa legislativa, fiindca e nevoie de constientizarea trecutului si de asumarea responsabilitatii statului”, a sustinut Darau.

Pe de cealalta parte, senatorul AUR Claudiu Tarziu a afirmat ca nu intelege cum a trecut acest proiect legislativ atat de rapid prin comisii si plen si nici cui ajuta.

„Unde ne grabim si de ce aceasta lege? In conditiile in care nu exista niciun caz serios de antisemitism in Romania, nu doar in ultimul an, ci in ultimii 20-30 de ani, si in conditiile in care intre minoritatea evreiasca, care numara cateva mii de persoane, si majoritatea romaneasca nu exista conflicte de niciun fel – nici economice, nici sociale, nici politice”, a punctat Tarziu.

La randul ei, Diana Sosoaca a spus si ea ca nu intelege obligativitatea unei astfel de materii in scoli.

„In Israel nu se invata istoria Romaniei. In schimb, in Romania impunem obligativitatea istoriei evreilor. Nu am nimic cu minoritatea evreiasca din Romania. Despre Holocaust se invata la istoria universala. Nu cred ca este normal”, a sustinut Sosoaca.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005244 (s)