News Flash:

O alternativa la pasta de dinti. Dintii si gingiile tale vor fi sanatoase daca folosesti acest praf de curatare

30 Aprilie 2017
1180 Vizualizari | 0 Comentarii
pudra urzica
Alternativele la pasta de dinti sunt numeroase. Puteti folosi geluri, creme sau chiar formule lichide pentru a va curata dintii in mod regulat. De asemenea, va ajuta si praful de dinti preparat in casa, din plante medicinale. Acesta ajuta la prevenirea cariilor dentare si a afectiunilor gingivale.

Un astfel de produs se face foarte usor, iar una dintre plantele benefice in acest sens este urzicaPraful de dinti din urzica se face din frunze, flori, seminte si radacini. Este necesar doar sa colectati frunze de urzica de trei ori in sezon - prima colectare, primavara, de indata ce apare urzica, a doua colectare, in timpul infloririi, a treia, atunci cand pe urzici vor aparea semintele verzi.

Colectati planta impreuna cu flori si seminte. Toate se usuca intr-un loc intunecat, apoi se macina intr-o rasnita de cafea. Pentru usurinta, inainte de macinare eliminati toate fibrele tari.

Puteti adauga radacini de urzici. Ele vor da compozitiei o tenta de culoare galbena si un gust mai placut. Praf de dinti din urzica ajuta la prevenirea si stoparea sangerarilor gingivale datorita proprietatilor hemostatice si antiinflamatorii.

Pentru prevenirea cariilor dentare si afectiunilor gingivale este suficient sa folositi acest praf de dinti din urzica o data pe saptamana.

Alte ierburi din care poate fi preparat praful de dinti

Urzici, cardamom, coriandru, cuisoare, curcuma, scortisoara, ghimbir, seminte de fenicul, coaja de plop, coaja de mesteacan (gust neutru, folosim 50% din componenta), coaja de fructe de rodie (gust placut dulce-amarui, in afara de proprietati foarte utile), coada soricelului, piper negru, musetel, cimbru, Echinacea, salvie, frunze de dafin.

Pentru a reda amestecului final un gust nobil, puteti adauga plante aromate, cum ar fi stevie, menta.

Reguli de urmat atunci cand va faceti propriul praf pentru curatat dintii
1. Folositi numai ingrediente pudra; granulatia trebuie sa fie cat de fina posibil pentru a reduce natura si asa abraziva a amestecului final.

2. Daca nu puteti obtine in casa o granulatie similara cu cea a fainii de grau, cumparati online parte din sau toate ingredientele de care aveti nevoie.


urzica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1396 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008335 (s)