News Flash:

Nu mai arunca semintele de la pepenele rosu! Sunt o MINUNE!

21 Iulie 2016
7964 Vizualizari | 0 Comentarii
seminte pepene
In aceasta perioada pepenele este la mare cautare. In zilele calduroase o felie de pepene de la frigider este idela pentru a ne racori. Totusi, semintele ne cam incomodeaza.
Ne-am obisnuit sa le aruncam. Nimic mai gresit, spun specialistii. Semintele din pepenele rosu sunt o minune pentru rinichii nostri.
Ele contin zinc, fier, omega 6, proteine si fibre care se absorb usor. Pe langa efectul antioxidant, semintele consumate ca atare sunt diuretice si protejeaza impotriva pietrelor la rinichi. Mai mult, semintele au cea mai mare concentratie de licopen comparativ cu oricare alta leguma sau alt fruct proaspat prevenind astfel infarctul miocardic. Semintele de pepene mai contin seleniu, grasimi esentiale si vitamina E, care lupta impotriva radicalilor liberi.
O reteta buna este sa lasi samburii la uscat iar apoi sa-i macini prin rasnita de cafea. Pulberea obtinuta poate fi amestecata cu iaurt, cu lapte sau adaugata intr-un smothie de fructe.
Semintele de pepene rosu sunt foarte bogate in proteine, mai exact, in 150 de grame de seminte uscate sunt 30,6 grame de proteine, respectiv 61% din valoarea zilnica recomandata.
Semintele de pepene sunt foarte bogate si in vitamine din grupul B, fara de care nutrientii din alimente nu pot fi transformate in energie.
Cel mai abundent mineral din samburii de pepeni este magneziul. O cana de samburi contine 140% din necesarul zilnic de magneziu. Alte minerale importante pe care le contin sunt fosfor, fier, potasiu, sodiu, mangan si zinc.
Proteinele din semintele de pepene rosu contin aminoacizi esentiali, printre care cei mai importanti sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arteriala si de a ameliora suferintele arterelor mici. Semintele contin si triptofan, acid glutamic si lizina.
Cel mai surprinzator lucru care poate sa fie spus despre seminte de pepene verde este cantitatea de grasimi sanatoase pe care acestea le contin. In 150 de grame de seminte uscate, sunt 51 de grame de grasimi monosaturate, grasimi polinesaturate, si omega 3 si omega 6.

frigider e incomodeaza rinichi radicalilor liberi cafea smothie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007682 (s)