News Flash:

Nou an scolar cu revendicari. GREVA japoneza in prima zi de scoala

10 Septembrie 2018
1101 Vizualizari | 0 Comentarii
prima zi de scoala

Aproximativ o suta de invatatori care predau in trei unitati de invatamant din Timisoara, care au clase primare cu predare in limba maghiara si germana, au organizat o greva japoneza, luni, in prima zi de scoala.
100 de invatatori din Timisoara au organizat o greva japoneza in prima de zi de scoala, nemultumiti de o ordonanta care prevede ca invatatorii de la clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale nu mai pot preda si Limba Romana.

Astfel, dascalii au participat la festivitatile de deschidere a noului an scolar purtand banderole albe pe brate.

Invatatorii sunt nemultumiti de faptul ca, la sfarsitul lunii august a fost data o ordonanta de urgenta potrivit careia dascalilor de la clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale nu li se mai permite sa sustina si orele de Limba Romana.

O asfel de greva japoneza a fost organizata la Colegiul National Banatean, unde functioneaza cateva clase cu predare in limba germana, la Liceul Teoretic “Bartok Bela”, cu predare in limba maghiara, si la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, cu predare in limba germana.

“Profesorii care ne vor inlocui nu au fost formati pentru a sustine ore la invatamantul primar. Masura este discriminatorie, intrucat atat noi, invatatorii de la sectia germana, cat si cei de la limba romana, am parcurs aceleasi studii si detinem aceleasi calificari. Insa doar noua ni se interzice sa predam si limba romana, aceasta masura este nejustificata si discriminatorie. Noi, invatatorii de la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, solicitam aprogarea articolului 1, punctul 17, din Ordonanta de Urgenta nr. 9”, a declarat, luni, Gabriela Sorca, invatator la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timisoara. Mediafax

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006237 (s)