News Flash:

Noi probleme in centrul istoric al Timisoarei

23 Aprilie 2015
1446 Vizualizari | 1 Comentarii
Lucrarile nu avanseaza intr-un ritm alert pe santierul din centrul istoric al Timisoarei si recunosc asta si autoritatile locale. Problema invocata de aceasta data este lipsa mesterilor care sa lucreze la pavarea cu piatra. Nu sunt destui oameni, la un volum atat de mare de lucrari, scre tion.ro.
„Trebuie sa intelegem ce s-a intamplat. Lucrurile nu se pot petrece, din pacate, asa cum vrei noi. Acei muncitori pietrari sunt din Maramures si din Moldova. Nu exista o inflatie de muncitori pietrari. Greu au fost gasiti si adusi aici. Ei au spus, la venirea Pastelui: <Plecam si ne intoarcem dupa Pastele Mortilor, nu negociem asta. Va convine, bine. Nu va convine, bine>. Nu mie mi-au spus, au spus celui care i-a angajat, antreprenorului general. Ce poti sa faci intr-o astfel de situatie? A fost o perioada de opt zile in care nu s-a lucrat. Acum au venit, am fost seara pe teren, am vazut ca s-a lucrat pe un front foarte larg, in toate punctele de lucru”, afirma primarul Nicolae Robu.
In plus, spune edilul, unii dintre pietrari nu s-au descurcat bine…
„Au venit 30 de muncitori din Targu Mures, saptamana trecuta, pietrari, care au fost supusi la teste si respinsi, pentru ca s-a considerat ca nu au nivelul de profesionalism suficient de ridicat pentru a pava Piata Unirii. Este foarte complicat de facut pavajul…”, a mai explicat Robu.
Cea de-a doua licitatie organizata de primarie pentru reabilitarea centrului istoric, pentru punerea in valoare a vestigiilor arheologice descoperite in zona Cetate si alte lucrari care nu au fost cuprinse in contractul initial cu societatea Romprest, nu a fost inca finalizata. Procedurile sunt pe ultima suta de metri, urmand ca in cursul saptamanii viitoare sa fie anuntat probabil castigatorul. Au fost patru ofertanti, potrivit autoritatilor locale, valoarea noului contract fiind estimata la peste 3 milioane de euro.
Cand va fi finalizat proiectul pe bani europeni privind reabilitarea centrului istoric al Timisoarei? Nu in iulie, termenul prezentat initial, asta e clar…

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005221 (s)