News Flash:

Medicamentele fara interferon, pentru hepatita C, platite doar daca pacientul se vindeca

22 Aprilie 2015
1195 Vizualizari | 0 Comentarii
Medicamentele fara interferon, folosite in hepatita C, vor fi platite de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), doar daca pacientul inclus in tratament se vindeca, a declarat, miercuri, presedintele CNAS, Vasiel Ciurchea.
Poducatorii de medicamente si CNAS vor incheia contracte cost-volum, in cadrul carora se va tine seama de numarul de pacienti tratati cu medicamentul supus negocierii, dar si de rezultatul obtinut in urma tratamentului.
Producatorii de medicamente vor suporta integral valoarea consumului aferenta pacientilor pentru care nu a fost inregistrat un rezultat medical.
De exemplu, in cazul medicamantelor interferon free, folosite in tratamentul hepatitei C, daca pacientul inclus in tratament nu se vindeca, statul nu va deconta pretul tratamentului. In caz contrar, in termen de 60 de zile de la validarea facturilor, medicamentul va fi decontat.
Studiile clinice arata ca rata de vindecare a hepatitei C cu interferon free este de peste 90 la suta, a mentionat Ciurchea.
Presedintele CNAS a mai spus ca in luna mai va fi semnat contractul cost-volum pentru tratamentul hepatitei, insa acest lucru nu inseamna ca pacientii vor beneficia de tratament imediat dupa semnarea acordului.
El a precizat ca, inainte de a-i fi administrat un tratament, bolnavul va fi investigat la acel moment si nu se va accepta un dosar medical vechi de un an.
Ciurchea a mai spus ca ar fi interesat ca toate medicamentele care intra conditionat pe lista de compensate si gratuite din programele nationale sa faca obiectul contractelor cost-volum pentru a putea "cuantifica foarte bine si pretul si numarul de pacienti si eficacitatea". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004434 (s)