News Flash:

Negocieri eşuate între PNL şi USR-PLUS pentru guvernarea locală din Timişoara

23 Octombrie 2020
929 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

PNL și USR-PLUS nu au ajuns la un acord privind guvernarea locală în județul Timiș. Negocierile au eșuat în prvinţa împărțirii funcţiilor de viceprimari în Timişoara şi de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Timiş.

Negocierile au eșuat între PNL și USR-PLUS în județul Timișoara

“Am ajuns la sfârşitul acestor negocieri după trei zile bune de discuţii despre proiectele noastre comune. Am agreat un text de parteneriat şi, cu 5 minute înainte să închidem acest parteneriat, partenerii noştri potenţiali ne-au spus că nu sunt în măsură să onoreze ce am negociat luni şi miercuri, şi asta înseamna să avem un viceprimar de la USR Plus şi un viceprimar de la PNL şi un vicepreşedinte de la USR Plus şi unul de la PNL. Au spus că au nevoie de timp să se gândească la această soluţie, că propun să facem asta după alegerile parlamentare.

Pentru noi este exclus să continuăm o instabilitate politică aici. Din acest motiv, aceste negocieri de azi nu au fost duse la un bun sfârşit. Noi vom analiza situaţia şi să vedem cum putem, într-un timp cât mai rapid, aşa cum ne cere situaţia de urgenţă, să ajungem la o stabilitate în Consiliul Local şi Judeţean”, a explicat primarul ales al Timişoarei Dominic Fritz.

Joi, la întâlnirea celor două delegaţii, USR PLUS şi PNL, la care liderii Dominic Fritz şi Alin Nica aveau să anunţe rezultatul negocierilor, a fost dezvăluit faptul că acestea sunt într-un blocaj, din cauza afirmaţiilor făcute de Cătălin Drulă.

Cum s-a ajuns la acualul blocaj

Acesta a susţinut că la primele discuţii, liberalii au dorit să negocieze funcţii, și nu principii.Noi DEZVĂLUIRI BOMBĂ despre CONCEDIEREA lui Mihai Petre de la Românii au talent!

”Am avut prima discuţie în acest inedit format, nouă oameni de la USR şi nouă oameni de la PNL. Noi, cei de la USR PLUS am început cu discuţia despre proiecte. Cei de la PNL au fost un pic descumpăniţi, dar este important să discutăm despre proiecte că până la urmă nu lăsăm în spatele nostru majorităţi şi posturi, ci lăsăm proiecte concrete pentru oameni. … Nu ştiu, poate la alte negocieri la care au participat în alte dăţi s-a început cu alte lucruri prima dată, poate cu funcţii, discuţii despre posturi. Noi am început discuţia cu o listă de proiecte concretă… că asta mi se pare o ordine corectă, să discuţi despre proiecte şi principii, nu despre oameni”, a declarat, miercuri, Cătălin Drulă, potrivit news.ro.

Pe de altă parte, liderii PNL susin că tocmai cei de la USR au cerut negocierea funcţiilor, şi nu a principiilor şi a proiectelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005336 (s)