News Flash:

Nava cargo care a venit in ajutorul imigrantilor ar fi putut provoca tragedia din Marea Mediterana

21 Aprilie 2015
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
Ambarcatiunea cu sute de imigranti la bord, care s-a scufundat in Marea Mediterana la sfarsitul saptamanii trecute, ar putea sa fi naufragiat dupa ce a fost atinsa sau inundata de valurile create de o nava cargo care ii venise in ajutor, a declarat un oficial al ONU.
Carlotta Asami, o purtatoare de cuvant al Agentiei ONU pentru Refugiati, a facut aceste comentarii pentru CNN marti dimineata, dupa ce ea si alti doi colegi au vorbit cu supravietuitorii tragediei, care au ajuns in Catania, Italia.
"Ei au spus ca a fost un moment in care s-au aflat foarte aproape si probabil ce s-a intamplat este ca, stiti, o nava mare creeaza un val mare - ei s-au apropiat puternic si au pierdut echilibrul", a declarat Asami.
Relatarea ei difera de cea oferita de autoritati duminica. Acestea au declarat ca in timp ce nava de salvare de apropia, imigrantii din barca s-au mutat pe o parte, sperand sa fie salvati, si au provocat rasturnarea acesteia.
CNN nu a putut contacta pentru moment compania care detine nava portugheza King Jacob, care ar fi fost prima ce a raspuns apelului imigrantilor, pentru a comenta situatia
Asami a afirmat ca supravietuitorii cu care ea si colegii ei au vorbit au oferit declaratii "consecvente". Ea sustine ca afirmatiile lor sugereaza ca la bordul ambarcatiunii se aflau intre 800 si 850 de persoane. Estimarile anterioare erau intre 700 si 950 de persoane.
Autoritatile italiene, care au coordonat efoturile de salvare, au declarat ca exista doar 28 de supravietuitori si doar 24 de cadavre au fost recuperate. Doi dintre supravietuitori au fost arestati pentru trafic de fiinte umane.

nava cargo carlotta asami cnn
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006727 (s)