News Flash:

Mircea Basescu a cerut incetarea de drept a arestului la domiciliu

18 Iunie 2015
1423 Vizualizari | 1 Comentarii
Mircea Basescu a solicitat Tribunalului Constanta sa constate incetarea de drept a arestului la domiciliu in cazul sau, in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, iar in subsidiar a cerut inlocuirea arestului cu controlul judiciar, instanta ramanand in pronuntare.
Mircea Basescu si Marian Capatana au venit, miercuri, la Tribunalul Constanta unde a avut loc un nou termen in dosarul in care acestia sunt judecati pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta.
Avocatul lui Mircea Basescu, Constantin Gudu, a cerut instantei sa constate incetarea de drept a arestului la domiciliu in cazul clientului sau, iar in cazul in care acest lucru nu se va intampla, el a solicitat inlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.
“Am solicitat instantei sa constate incetarea de drept a masurii preventive a arestului la domiciliu raportandu-ne la decizia Curtii Constitutionale 361 publicata vineri. Decizia Curtii Constitutionale vizeaza neconstitutionalitatea textului 222 din Codul de Procedura Penala care nu prevede o durata maxima a arestului la domiciliu asa cum celelalte masuri preventive prevad. In raportare la acest aspect si parerea noastra este ca la momentul de fata s-ar impune incetarea de drept. In masura in care instanta va aprecia, am cerut si inlocuirea cu controlul judiciar, masura oportuna la acest moment. In subsidiar am cerut inlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanta a ramas in pronuntare”, a declarat avocatul Constantin Gudu.
Si avocatul lui Marian Capatana a cerut inlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar, iar in cazul in care aceasta solicitare va fi respinsa, a mai solicitat sa i se permita clientului sau sa paraseasca domiciliul doua zile pe saptamana pentru a-si face aprovizionarea, dar si sa poata merge de doua ori pe luna la slujbe religioase.
La termenul de miercuri ar fi trebuit sa fie audiati fostul sef al Politiei Judetene Constanta Dumitru Catana si fostul sofer al lui Marian Capatana Ion Preda, insa acestia nu s-au prezentat. Dumitru Catana a fost citat la sediul Politiei Constanta, instanta primind raspuns ca nu mai lucreaza acolo, iar citatia lui Ion Preda ar fi fost preluata de cineva din familia sa. Mediafax.ro

sandu anghel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005165 (s)