News Flash:

Senatul a respins proiectul de lege pentru declararea Zilei Brancusi sarbatoare nationala

17 Iunie 2015
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
brancusi
Senatul a respins, marti, proiectul de lege pentru declararea zilei de 19 februarie - Ziua Brancusi ca sarbatoare nationala, cu 26 de voturi "impotriva", 29 de voturi "pentru" si 16 abtineri.
Proiectul de lege are un singur articol, care prevede ca ziua de 19 februarie - Ziua Brancusi - se declara sarbatoare nationala legala lucratoare.
Georgica Severin (PSD), membru al Comisiei pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa, a explicat de ce proiectul de lege a primit aviz negativ in comisia sesizata in fond.
"Comisia de cultura, cand da aceste avize, urmeaza practica internationala UNESCO. Nu exista zile care sa se sarbatoreasca in fiecare an. In momentul in care se marcheaza o cifra rotunda - 100 de ani de la nastere, 50 de ani de la moarte - se introduce printr-o decizie a forurilor de cultura, Academie, Ministerul Culturii sau UNESCO, pe plan international, ziua respectiva", a spus Severin, in plen.
"Vreau numai sa aduc aminte ce a facut statul roman cu privire la operele lui Brancusi, ce pierdere enorma are Romania astazi pentru ca odata un Guvern, sa zicem in ghilimele de rigoare, si un Parlament nu s-au gandit ca o personalitate ca Brancusi trebuie sa fie recunoscuta si omagiata. Eu cred ca nu pierdem nimic, ci, din contra, facem o reparatie morala fata de greseala enorma pe care a facut-o Romania in defavoarea ei. Nu inteleg opinia, culmea, a Comisiei de cultura", a declarat, in timpul dezbaterilor, senatorul liberal Mariana Campeanu.
Senatul este prima Camera sesizata, proiectul urmand sa fie transmis Camerei Deputatilor, care este for decizional. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1365 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007272 (s)