News Flash:

Ministrul Sanatatii cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti

25 Februarie 2016
1102 Vizualizari | 0 Comentarii
cadariu2
Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti, dupa ce un copil de un an si patru luni a fost plimbat intre spitale cu infectie digestiva grava, desi medicii din Pitesti stiau de situatia lui inca din data de 13 februarie.
Ministrul Sanatatii solicita public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti sau demiterea acesteia de catre autoritatile publice locale, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului, ca urmare a situatiei copilului din localitatea Mioveni, consultat in mai multe spitale din Capitala, desi situatia lui era cunoscuta inca de acum 11 zile de medicii din Pitesti.
"Din primele verificari efectuate, potrivit informarii transmise de catre Directia de Sanatate Publica Arges, situatia acestui copil era cunoscuta de personalul medical al Spitalului de Pediatrie Pitesti inca din data de 13 februarie, cand copilul a fost adus de parinti pentru consult de specialitate, acuzand febra si scaune diareice. Cu toate acestea, in regim ambulatoriu, i s-a prescris tratament simptomatic. La data de 14.02.2016, copilul a fost transportat de parinti la o clinica privata din Bucuresti, unde au fost efectuate o serie de analize", se arata in comunicatul de presa.
Oficialii ministerului mai precizeaza ca in data de 21 februarie, copilul s-a prezentat la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti, unde a fost consultat si i s-a pus diagnosticul de “enterocolita dizenteriforma si rectoragii”. Ulterior, copilul a fost indrumat pentru consult de specialitate la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde a fost exclusa patologia chirurgicala si i s-a recomandat revenirea la Institutul Matei Bals, in vederea internarii.

ministrul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004615 (s)