News Flash:

CEDO, in dosarul Revolutiei: "Romanii care au facut plangere vor primi cate 15.000 de euro"

23 Februarie 2016
835 Vizualizari | 0 Comentarii
revolutie timisoara
Cei 17 romani care au facut plangere impotriva statului roman, in dosarul Revolutiei, vor primi cate 15.000 de euro, potrivit unei deciziei pronuntate, marti, de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).
Potrivit deciziei date de CEDO, fiecare dintre cei 17 romani care au facut plangere impotriva statului roman in dosarul Revolutiei vor primi cate 15.000 de euro plus taxele de judecata.
Avocatul Ionut Matei a declarat, pentru MEDIAFAX, ca toate concluziile CEDO arata aceeasi situatie. "Autoritatile nationale judiciare nu au facut o ancheta efectiva, dupa cum a spus CEDO. Statul trebuie sa stabileasca persoanele vinovate", a declarat avocatul Ionut Matei.
Conform deciziei CEDO, fiecare reclamant a cerut suma de 100.000 de euro cu titlu de prejudiciu moral, dar Guvernul roman a anuntat ca sumele cerute au fost prea mari.
Curtea a constatat ca "a avut loc o incalcare procedurala a Articolului 2 al Conventiei, din cauza lipsei unei investigatii eficiente privind evenimentele din decembrie 1989 in care rudele solicitantilor au fost impuscate si omorate".
Avand in vedere circumstantele prezentului caz, Curtea a convenit ca "solicitantii trebuie sa fi suferit un prejudiciu moral care nu poate fi compensat doar prin descoperirea unei incalcari".
"Judecand pe baze echitabile", Curtea a acordat drept "compensatie fiecarui solicitant suma de 15.000 de euro pentru prejudicii morale, plus orice taxa pe care trebuie sa o achite". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 33 queries | Mysql time :0.044861 (s)