News Flash:

Ministerul sanatatii a confirmat ca Timisul face cele mai multe teste Covid

5 Martie 2021
440 Vizualizari | 0 Comentarii
covid

Ministerul Sănătății va publica documente la zi privind situația epidemiologică din fiecare județ. La capitolul testarea populației, Timiș se numără printre județele fruntașe. Aici s-au făcut aproape 8.000 de teste de la începutul lunii martie. Comparativ, în Vrancea, în același interval de timp s-au făcut doar 38 de teste.

Rapoartele publicate de Ministerul Sănătății vor fi publice și actualizate la zi. Pentru fiecare județ în parte, se va putea consulta rata de infectare, numărul de teste efectuate, situația din spitale, rata de pozitivitate la testele de laborator și cazurile de reinfectare.

Legat de rata mare de infectare din Timiș, aici se fac cele mai multe teste după București. Timișul este urmat de județul Cluj, unde se fac aproximativ 1000 de teste pe zi. În alte județe precum Olt sau Maramureș se fac numai câteva sute pe zi, în timp ce Giurgiu, Sălaj și Vrancea se situează la polul opus al clasamentului, cu mai puțin de o sută de teste efectuate zilnic.

În ceea ce privește situația din spitale, în Timiș sunt zilnic peste 300 de persoane internate, în timp ce în alte județe – cum ar fi Bihor sau Sibiu – nu sunt pacienți internați. La spitalul „Victor Babeș” din Timișoara este o medie de 150 de pacienți internați pe zi. Cât despre persoanele în stare gravă, internate pe secțiile de ATI, în Timiș numărul acestora se învârte zilnic în jurul a 50, însă există și județe care nu au niciun caz grav (Alba, Galați, Teleorman).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007150 (s)