News Flash:

Ministerul Culturii „taie” 37 de milioane de lei din banii pentru TM2023 sa plateasca... salarii

26 Noiembrie 2021
384 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Culturii

Timisoara Capitala Culturala Europeana nu mai primeste nimic anul acesta de la Ministerul Culturii, nu ca ar fi primit mare lucru. Mai marii de la Bucuresti au taiat din banii pentru TM2023 pentru ca nu aveau cu ce sa acopere cheltuielile de personal ale institutiilor din subordine. Anuntul a fost facut de un fost secretar de stat al ministerului.
 
 
Guvernul vine cu vesti proaste pentru TM2023, de la care ia 37 de milioane de lei anul acesta, anunta Iulia Popovici, fost secretar de stat in Ministerul Culturii.

 

„Daca cei cu Capitala Culturala Europeana isi imaginau ca mai semneaza vreun contract cu Min. Culturii anul asta: tocmai se taie 37 de milioane de lei din programul Timisoara 2023. (…) «Se autorizeaza Ministerul Culturii in anexa nr. 3/27/27 Fisa Programului sa diminueze creditele de angajament si creditele bugetare aferente Programului cod 2091 «Timisoara – capitala Europeana a Culturii in anul 2021» cu suma de 37.496 mii lei la capitolul 67.01 «Cultura, recreere si religie», titlul 51 «Transferuri intre unitati ale administratiei public», alineatul 51.02.31 «Transferuri din bugetul de stat catre bugetele locale pentru finantarea investitiilor in cadrul programelor de interes national», suma ce va fi utilizata pentru acoperirea cheltuielilor de personal de catre institutiile subordonate Ministerului Culturii”, a transmis fostul secretar de stat pe Facebook.

Ea atrage atentia si asupra faptului ca mai-marii de la Bucuresti n-au aflat pana acum ca programul se numeste TM2023, dupa ce a fost amanat din cauza pandemiei.

Cu banii pusi deoparte pentru Timisoara Capitala Culturala Europeana, Ministerul Culturii s-a gandit sa functioneze pana la finalul acestui an, in special sa plateasca salariile angajatilor de la institutiile din subordine.

Ministru al Culturii este acum senatorul PSD Lucian Romascanu, care a mai condus ministerul si in anul 2017. Potrivit noului program de guvernare al Executivului Ciuca, care a fost investit joi, Timisoara 2023 ar trebui sa primeasca de la Ministerul Culturii 30 de milioane de lei pentru proiecte culturale prin AFCN si peste 138 de milioane de lei pentru infrastructura culturala.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007248 (s)