News Flash:

Meteorologii au găsit o explicație pentru furtuna care a lovit județul Timiș

27 Mai 2022
312 Vizualizari | 0 Comentarii
Meteorologii au g sit o explica ie pentru furtuna care a lovit jude ul Timi

Judeţul Timiş a fost lovit, în noaptea de miercuri spre joi, de o furtună puternică în urma căreia zeci de copaci au fost rupţi, mai multe acoperişuri au fost luate de vânt, iar două TIR-uri au fost răsturnate.

 Timişenii şi-au adus aminte de furtuna cu aspect de tornadă din 17 septembrie 2017, care a lăsat în urmă cinci morţi, peste o sută de persoane rănite şi foarte multe pagube. Meteorologii spun însă că nu se pot face prea multe comparaţii între cele două fenomene meteo. 

 “Fenomenele acestea sunt normale pentru sezonul acesta de vară. Bineînţeles că şi pe parcursul lunilor următoare o să ne mai confruntăm cu astfel de fenomene. Explicaţia furtunii din noaptea de 25 spre 26 mai este pasajul frontal rece, un fenomen cât se poate de normal. E adevărat că intensitatea a fost mai deosebită fiindcă în cursul zilei am avut o masă de aer cald şi umed de origine tropicală, au fost peste 30 de grade, iar odată cu apropierea serii, treptat, a venit această masă de aer rece de origine martitim-polară. La contactul dintre cele două, au apărut aceste fenomene de instabilitate atmosferică, pe alocuri cu caracter sever”, a explicat Corina Moţiu.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005184 (s)