News Flash:

Mereu am avut probleme din cauza calcarului de pe chiuveta, pana am dat de trucurile astea - De atunci ma folosesc de ele oricand am nevoie

30 Ianuarie 2018
977 Vizualizari | 0 Comentarii
calcar pe chiuveta

Chiuvetele de inox sunt in general „pacatoase” in sensul ca se pateaza rapid, in special din cauza calcarului din apa, dar si a unor alimente mai acide. Depunerile de calcar de pe chiuveta din baie si bucatarie pot fi destul de greu pentru a le curata si iti pot da mari batai de cap. Chiar daca apa este potabila aceste minerale apar in mod natural si se acumuleaza in timp pe robinete sau chiuvete.

 Din fericire, petele de pe chiuveta de inox pot fi indepartate si mentinute la distanta cu ingredientele potrivite. Cu toate ca exista numeroase produse de curatat calcalcarul de pe chiuvete, exista si unele metode simple de curatat pe care le poti incerca acasa. In plus, pe langa faptul ca sunt ieftine, acestea nu sunt nici daunatoare pentru organismul uman.

Cum cureti rapid petele de calcar de pe chiuveta

Pune un castron sau recipient mic in chiuveta si toarna otet alb distilat in el.

Inmoaie un prosop sau o carpa in recipientul cu otet alb.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca chiuveta este complet uscata, chiar si unde se imbina.

Intinde prosopul inmuiat pe suprafetele cu calcar de pe chiuveta si lasa sa actioneze timp de o ora, apoi inmoaie-l din nou in otet.

Folosind un burete freaca usor chiuveta. In acest moment, ar trebui sa observati ca depozitele de calcar s-au curatat iar chiuveta straluceste.

In cazul in care au mai ramas pete de calcar pe chiuveta, inmoaie carpa de bumbac si pune in acele zone. Dupa ce actioneaza freaca usor cu buretele de bucatarie pentru ca chiuveta sa fie din nou curata si stralucitoare.

Pentru scurgere: amesteca bicarbonat cu otet (in proportii egale) si toarna pe scurgere. Lasa compozitia sa actioneze timp de 15-20 de minute, apoi clateste cu apa foarte fierbinte. Imediat dupa, pune deasupra scurgerii o cana de gheata si jumatate de pumn de sare. Lasa sa actioneze 15 minute, apoi clateste din nou cu apa fierbinte.

Si, in sfarsit, ultimul pas! Taie cateva felii de lamai si pune-le deasupra scurgerii. Porneste apa calda si las-o sa curga peste felii. Astfel, vei obtine un miros placut care, nu numai ca va scoate toate mirosurile deranjante din scurgere si chiuveta, dar se iti va “invada” si toata bucataria. Cui nu-i place mirosul de lamaie?


chiuvete chiuveta prosop prosopul otet
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1368 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006337 (s)