News Flash:

Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara au salvat peste 1000 de pacienti in acest an

21 Decembrie 2014
2364 Vizualizari | 0 Comentarii
La Clinica De Chirurgie Cardiovasculara din Timisoara s-au operat in anul care a trecut 800 de inimi. Cu echipamente noi s-ar putea face mai multe operatii pe cord deschis, in anul viitor, spun medicii.
Marian Gaspar, seful Clinicii de Chirurgie Cardiaca vorbeste, la un moment de bilant, despre lucrurile care s-au facut si care ar mai trebui facute in clinica de la Padurea Verde.
“Am operat 800 de inimi si am realizat inca vreo 300 de operatii vasculare in, totusi, mica noastra Clinica de Chirurgie Cardiovasculara, cu 50 de paturi, doua sali de operatie si 7 locuri in Terapie Intensiva. Am avut materiale din Programele Nationale de Chirurgie Cardiaca: valve cardiace mecanice si biologice, proteze vasculare, fire de sutura, medicamente, antibiotice si alte materiale specifice, fara sa mai cumpere pacientii de la farmacie in pod privat”, spune prof. dr. Marian Gaspar, seful Clinicii de Chirurgie Cardiaca – Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara.

 
Sunt si multe lucruri pe care echipa care are grija de inimi ar dori sa le faca si inca nu poate.
“Spitalul cel Nou cu trei etaje, doua sali de operatie noi, o terapie intensiva cu alte 6 locuri, inca 30 de locuri pentru pacienti. Daca reusim sa primim echipamente pentru Statia Centrala de Sterlizare si salile de operatie noi atunci am putea face peste 1 400 de Operatii pe Cord Deschis. Desigur, asta inseamna si personal medical in plus si fondurile aferte, dar asa nu ar mai asteapta pacientii atat de mult. La Timisoara primim pacienti din toata tara, patologia cardiaca fiind pe primul loc ca morbiditate si mortalitate in Romania, ca si in alte tari din lume”, spune Gaspar, scrie tion.ro.
La final de an, seful Clinicii de Chirurgie Cardiaca are si un mesaj pentru timisoreni.
"Sa ne uitam cu Sperante si Ganduri senine spre Anul care vine 2015, sa ne aduca mai multa stabilitate morala si sociala, bunatate si principii intre oameni, sa ne uram mai putin si sa ne ajutam mai mult cu Bucurie si Lumina. Echipa de la Clinica de Chirurgie Cardiaca va transmite Sarbatori Fericite, fara evenimente cardiace majore, “doar o usoara <>, cand intra Mos Craciun cu sacul plin de urari de sanatate si ganduri bune de la noi doctorii: Chirurgi, Anestezisti, Cardiologi, Asistente Medicale si tot personalul medical care sta in jurul vostru cu tot dragul si profesionalismul, sa va faceti bine, aici la Institutul de <> din Banat”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006245 (s)