News Flash:

Medicii care s-au coalizat pe Facebook cer modernizarea sistemului de sanatate

17 August 2015
1258 Vizualizari | 0 Comentarii
medic de familie
Medicii care au aderat la un grup de initiativa pe Facebook, al caror numar a ajuns la peste 21.000, au redenumit grupul "Alianta medicilor pentru modernizarea in sanatate" si spun ca "plicul" este un mod degradant si nepotrivit pentru o tara moderna de a recompensa serviciul medical.
In urma sugestiilor primite din partea foarte multor membri ai grupului "Medici gata de greva generala", grupul de initiativa a hotarat, luni, ca aceasta miscare spontana a cadrelor medicale sa poarte numele de "Alianta medicilor pentru modernizarea in sanatate".
Potrivit reprezentilor grupului, reactia cadrelor medicale a fost generata de hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a decis ca medicii sunt considerati functionari publici dupa legea penala, facandu-i astfel pasibili de inchisoare daca primesc o donatie din partea pacientilor.
"In ultimii 25 de ani toate guvernele au luat bani de la sanatate si i-au dat in alta parte, asumand faptul ca pacientul vine cu plicul la doctor. Existenta «plicului» este un mod degradant, atat pentru medic, cat si pentru pacient, de a recompensa un serviciu medical, total neavenit pentru o tara moderna, si care trebuie eliminat", a spus medicul Letitia Coriu.
Un alt membru al grpului, medicul George Ilie, arata ca nu se doreste legalizarea "spagii", ci salarii decente pentru medici.
"Noi nu dorim sa primim plicuri ori sa se legalizeze spaga. Dorim salarii decente, dupa masura responsabilitatii pe care o avem fata de oameni, si conditii optime in spitale sa putem oferi un serviciu medical de calitate pacientilor nostri", a spus Ilie. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005210 (s)