News Flash:

Masti naturale pentru toate felurile de ten

9 Aprilie 2015
1272 Vizualizari | 0 Comentarii
Astazi o sa va povestesc despre mastile pentru fata. Si sa nu credeti ca am pornit in cautarea acestor produse. Datorita unei cunostinte, am schimbat un pic traseul si de ceva vreme, merg mai mult la piata, pentru ca am descoperit mastile naturale, preparate din fructe, legume si tot ce se gaseste prin bucatarie.   
Mastile de fata sunt utile si necesare, si se folosesc pentru curatarea, hidratarea, calmarea si energizarea tenului. Astfel, exista masti nutritive, masti hidratante, masti astringente, masti tonifiante, masti de curatare, masti calmante. Mastile trebuie folosite o data pe saptamina sau pe luna, dupa necesitate. 
Inainte de aplicare, se recomanda sa cureti bine fata cu o lotiune tonica. Masca se intinde pe toata suprafata fetei si a zonei decolteului, insa ai grija sa eviti zona ochilor si a buzelor. Dupa aplicare, nu misca fata. In general, mastile se fac seara, inainte de culcare, pentru a lasa tenul curat si fara machiaj.
Masca pentru tenul uscat
- Bate un albus de ou pina se ingroasa si adauga o lingurita de miere si una de ulei de floarea-soarelui. Intinde pasta pe fata si decolteu, lasa pentru 20 de minute si spala cu apa calduta. Sterge cu servetel de hirtie si nu mai adauga nimic pe fata.  
- Prepara o pasta dintr-un castravete dat prin razatoarea mica (cit mai fina) si o lingurita de ulei de masline (se poate si ulei de floarea soarelui rafinat). Intinde pasta pe fata si decolteu, lasa sa actioneze 20-30 de minute, si spala din abundenta cu apa calduta.
                                    
Masca pentru tenul gras    
- Curata 2 mere, da-le prin razatoare si amesteca-le cu o lingura de miere. Lasa sa actioneze 20 de minute dupa care spala fata cu apa din abundenta.
Masca pentru tenul normal
- Da prin razatoare 2 morcovi, amesteca cu un galbenus de ou batut si un pahar cu lapte. Aplica aceasta mixtura pe fata si las-o sa actioneze 20 de minute.
Masca hidratanta cu miere si lapte - amesteca 2 linguri de miere si 2 linguri de lapte si intinde amestecul pe fata si pe git. Lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.
Masca hidratanta cu banana - foloseste un sfert de banana, un ou (galbenus pentru tenurile uscate si albus pentru tenurile grase), o lingurita cu miere si caimac de lapte (pojghita de grasime care apare pe suprafata laptelui fiert). Aceasta masca are efect de revitalizare si este potrivita pentru tenurile afectate de anotimpul rece.
Masca hidratanta cu morcov - morcovul este bogat in vitamina A si ajuta la refacerea epidermei. Aceasta masca revitalizeaza tenul, il tonifica, inmoaie si catifeleaza pielea. Da prin razatoare un morcov, stoarce sucul printr-un tifon, apoi sterge fata. Este folositor pentru tenuri obosite, lipsite de prospetime.
Masca de mar pentru reducerea porilor - rade o jumatate de mar, adauga o lingura de miere, intinde pe fata si lasa sa actioneze 20 de minute.

Masca nutritiva - paseaza jumatate de banana bine coapta si adauga o lingurita de miere. Aplica pe fata, git si decolteu pentru minim 20 de minute, apoi spala cu apa calda. Daca vrei ceva si mai nutritiv, poti adauga galbenus de ou sau un strop de ulei de masline.

masca nutritiva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008759 (s)