News Flash:

Carnea de ied este mai sanatoasa decat cea de miel

8 Aprilie 2015
1316 Vizualizari | 0 Comentarii
Intr-un top al celor mai sanatoase tipuri de carne, care se mananca mai ales dePaste, realizat de cativa doctori si nutritionisti, primul loc este ocupat de carnea de ied. Locurile al doilea si al treilea sunt ocupate de miel si vita.

De ce sa alegi carnea de ied pentru a gasit cateva retete pentru masa de Paste? Iata motivele:

- are mai putine calorii decat carnea de pui;

- contine multe minerale si proteine;

- este mai slaba decat cea de miel;

- are mai putin colesterol decat carnea de pui (chiar si fara piele). Se spune ca acest lucru se datoreaza faptului ca iedul nu asimileaza grasimea in muschi, asa cum e la porc si vitel, ci pe exterior. Cu alte cuvinte, e foarte usor s-o indepartezi cu un cutit;

-  contine de doua ori mai putine grasimi decat carnea de vita si de trei ori mai putine decat cea de porc

Cum sa gatesti cat mai sanatos carnea de ied

Iata cateva sfaturi care vor fi, cu siguranta, utile gospodinelor mai ales acum, in preajma sarbatorii pascale:

- carnea proaspata este mai rozalie si nu e lipicioasa;

- se gateste la foc mic, pentru a-si pastra fragezimea. In caz contrar, daca temperatura din cuptor e mare sau chiar foarte mare, se va usca rapid;

- chiar daca nu are neaparat un miros specific, carnea de ied poate fi pusa la marinat, ca orice alt tip de carne;

- este perfecta daca vreti sa gatiti drob, friptura si ciorba;

- bineinteles, orice doctor ne recomanda ca, alaturi de mancarurile cu carne, sa punem si un bol cu salata. Astfel vom evita probleme digestive.

carne paste nutritionisti miel retete
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005872 (s)