News Flash:

Marius Tuca il critica dur pe Dan teodorescu de la "Taxi". "Dumnezeu te prefera pe tine, Dan Teodorescu!"

11 Aprilie 2016
1389 Vizualizari | 0 Comentarii
trupa taxi2
Dan Teodorescu, sau “Ala de la Taxi”, cum se autoprezinta, a facut un editorial pe note si i-a pus pe intelectuali de marca ai societatii civile, care n-au nici in clin, nici in mineca cu teologia  dogma crestina, sa-si vire imaginea in videoclipul lui, sa zica si ei ce zice el, ca, adica, bai, uitati, nu sint singurul, mai sint si altii, de la Moisescu la Esca la Cartarescu la Oana Pellea si #maistiueucine, care stiu ei ce prefera Dumnezeu in materie de amenajari interioare. 
 
Ce avem noi aici. 
 
Noi aici avem o melodie-manifest prin care Teodorescu isi da cu tesla-n cap intr-un mod neasteptat de anticrestin si antiromȃnesc.  
 
Nu ne asteptam la asa ceva din partea lui. Credeam ca e baiat destept. Si, de fapt, chiar e… dar ceva e suspect in toata metafora lui cu lemnul, smerenia si catedrala.
 
Ȋn editorialul lui melodie, Teodorescu manifesta impotriva construirii Catedralei Neamului Romȃnesc, ba mai mult decit atit, exact ca sectantii care-ti bat la usa, scoate din context un paragraf din Noul Testament si ti-l vira sub nas ca argument pentru melodia lui. 
 
El vrea sa spuna ca L-a cautat pe Doamne-Doamne in spatiile mari si, cind colo, ce sa vezi?, L-a gasit in spatiile mici.
 
Pai, Dan Teodorescu, care n-a venit ieri cu pluta pe conducta si nici nu e vreun timpit, trebuie sa stie (si stie sigur, nu ne indoim de asta) ca pe Dumnezeu Ȋl gasesti extrem de usor in sufletul tau. 
 
El e acolo si merge cu tine. Si la piata, si la frizer, si la toaleta, si la gradinita, si la pescuit si la concert si la peste tot. 
 
El vine cu tine, El este cu tine si L-ai aflat deja, El e cu tine! Mereu si oriunde! 
 
Dumnezeu te prefera pe tine, Dan Teodorescu! Nici lemnul, nici catedrala! Dumnezeu te prefera pe tine, Dan Teodorescu si Mircea Cartarescu si Oana Pellea si Andreea Esca si … si… si… 
 
Singura conditie e sa-L lasi sa intre in sufletul tau, dar se pare ca Dan Teodorescu L-a lasat deja, asta nu mai e nici un secret. 
 
Deci ca ce chestie sa te duci, Dan Teodorescu, cum adica nu L-ai gasit la catedrala? Ai intrebat la receptie si ti-a zis ca e plecat putin? S-a dus sa ia prinzul dar se ntoarce peste o ora? 
 
Vorbind despre smerenie, Dan Teodorescu e primul care nu e smerit, declarind el ca stie el ce prefera Dumnezeu. Pai sa facem o stire, atunci: Dumnezeu prefera oamenii. 
 
Dumnezeu iubeste oamenii si-i prefera pe ei lemnului si marmurei si betonului. 
 
Traim intr-o lume in care asediul asupra crestinismului e mai virulent ca niciodata. Prin orice forma si cu orice pret se incearca discreditarea crestinismului. 
(Aici nu intra in discutie melodia lui Dan Teodorescu, care se erijeaza in designerul de interior al lui Dumnezeu.)
 
Partea cea mai neplacuta in toate astea e ca aceasta lupta virulent anticrestina a ajuns sa capete forme din ce in ce mai elaborate si mai frumos impachetate, astfel ca, daca nu esti bine pregatit din punct de vedere dogmatic, ai pus-o original. 
 
“Caci va risipiti nestiind scripturile”, spunea undeva Mintuitorul. 
 
Asa cum, nu ne indoim, Dan Teodorescu a avut momentele lui de iluminare divina, de inalta spiritualitate, intr-un loc anume, intr-o biserica anume (poate, mica, poate si din lemn), asa altii, dupa noi, trebuie sa aiba momentele lor de iluminare duhovniceasca. Oriunde o fi! Si-ntr-o poienita!
 
Sintem un popor crestin-ortodox. O catedrala e necesara in special pentru ca identitatea noastra crestina sa nu se risipeasca. Sirbii, un popor mai mic ca noi, au catedrala. Bulgarii au catedrala. Rusii au catedrala. 
 
Catedrala nu e monumentul grandios, epopeea unor grandomani, prin care biserica suge banii poporului. 
 
E cartea de identitate crestina de acum si de peste sute de ani a poporului romȃn!
 
E, cum ar fi sa avem o megamoschee dar sa nu avem o megabiserica? E exclus asa ceva! 
 
Peste sute si sute de ani, cind noi o sa fim praf si pulbere, Catedrala Mintuirii Neamului o sa mai fie si multi, Doamne ajuta, isi vor gasi in ea, echilibrul pierdut in aceasta lume atit, dar atit de agresiva. 
 
Trebuie sa ne gindim si la generatiile viitoare. Trebuie sa ne gindim la identitatea noastra crestina! Trebuie.
 
Altii se gindesc la identitatea lor musulmana si n-au nici o jena sa-si faca moschei pe pamintul altora. sursa: mariustuca.ro

dan teodorescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007180 (s)